Betalte til Café Hack: Vi var måske for godtroende

- Vi troede jo, det var i orden, når det var DR, der stod bag, lyder det fra Kattegatcentret, der betalte knap 100.000 kroner til Café Hack

Radiovært Søren Dahl fra det populære - og nu forhenværende - DR-program. Foto: Agnete Schlichtkrull / DR
Radiovært Søren Dahl fra det populære - og nu forhenværende - DR-program. Foto: Agnete Schlichtkrull / DR
Følg Underholdning
Følg Film og tv

DR stopper Café Hack efter skandale

Danmarks Radio har i dag besluttet at stoppe samarbejdet med SK Productions, der producerer 'Café Hack'.

Det sker efter afsløringen af, at produktionsselskabet bag det populære radioprogram i forbindelse med produktionen af sommerversionerne af 'Café Hack' har overtrådt DR's retningslinjer, når de har opkrævet penge fra de enkelte steder.

Et af de steder, der sidste sommer pungede ud med hele 97.500 kroner til produktionsselskabet, der har Café Hack-vært Søren Dahl som mede­jer, er Kattegatcentret i Grenaa.

- Vi er ret chokerede over, at det er det, DR har valgt at gøre. Det havde vi nok ikke lige set komme. Vi ved ikke helt præcist, hvad det får af konsekvenser for os - altså hvad der kommer til at ske med de penge, vi betalte til Café Hack i sin tid, siger Hans Jakob Nielsen, der er ansvarlig for PR & Kommunikation hos Kattegatcentret i Grenaa.

Ny DR-skandale: Krævede 67.500 kroner af jysk kro

- Hvad håber I nu på?

- Vi siger ikke direkte, at vi forventer at få vores penge tilbage, men når der er flere, der ytrer, at der er noget, der er helt galt, og det ikke er foregået, som det skulle, så er det da klart, at vi føler, at vi på sin vis er berettigede til en eller anden for kompensation. De har jo krævet betaling for noget, de ikke burde kræve betaling for, siger Hans Jakob Nielsen og fortsætter:

- Vi følger sagen tæt og ser, hvad der sker, men vi går ikke ud og forlanger pengene tilbage. Vi forholder os afventende. Det er jo en del kroner i forhold til en institution som vores

- Tænkte I ikke over det dengang, I betalte?

- Jo, vi tænkte faktisk over, at det var et ret stort beløb, og derfor tjekkede vi med de andre, der også havde haft besøg og havde betalt. Og de bekræftede jo, at de også havde betalt. Vi valgte at sige ja, fordi der var en markedsføringsmæssig gevinst i det. Men vi var jo nok meget godtroende. Vi troede jo, at det var i orden, når det var DR, der stod bag.

Café Hack har tjent én million ved at bryde DR's regler

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+