DR stopper Café Hack efter skandale

Danmarks Radio har i dag besluttet at stoppe samarbejdet med SK Productions, der producerer 'Café Hack'

Søren Dahl (t.v.) fra sommerudsendelsen 'Operation Sommerland', der blev sendt i 2015. Foto: Ina Facius
Søren Dahl (t.v.) fra sommerudsendelsen 'Operation Sommerland', der blev sendt i 2015. Foto: Ina Facius

I går kom det frem, at SK Productions, der producerer radioprogrammet 'Café Hack', har forlangt mere end en million kroner af forskellige steder, hvorfra programmet er blevet sendt i særlige sommerudsendelser.

Det er i strid med DR's retningslinjer, og på den baggrund har DR i dag valgt at stoppe samarbejdet med det eksterne produktionsselskab SK Productions, hvor vært på programmet Søren Dahl er medejer.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Ny skandale i DR: Program har tjent en million på at bryde regler

Redegørelse slår fast
I sidste uge skrev Radio24Syv, at SK Productions havde krævet 67.500 kroner af Sallingsund Færgekro for at sende en af de otte sommerudsendelser, der var planlagt i 2017, og som nu er annuleret.

I den forbindelse meldte Danmarks Radio, at man ventede en redegørelse fra SK Productions, og det er på baggrund af denne, at DR nu har valgt at stoppe samarbejdet.

- Det er en alvorlig sag for alle parter, når vi på denne måde skal afslutte et samarbejde med et produktionsselskab, som vi har arbejdet sammen med i rigtigt mange år. Men der er desværre ikke nogen vej uden om. Der må ikke kunne sås tvivl om DRs troværdighed, og der er ingen tvivl om, at SK Productions i forbindelse med produktionen af sommer-versionerne af ’Café Hack’ har overtrådt DRs retningslinjer, når de har opkrævet penge fra de enkelte steder, siger DRs radiochef Gustav Lützhøft i pressemeddelelsen.

Kultur-Mette stikker til DR-boss: Dobbeltroller bør undgås

Ingen redaktionel magt
I DRs reglement fremgår det, at det i forbindelse med radioprogrammer ikke er tilladt med nogen former for sponsorering - det gælder også tilskud til programmer fra de steder, der lægger lokaler til optagelserne.

Og selv om SK Productions har brudt med disse retningslinjer, tror Gustav Lützhøft ikke, at de enkelte destinationer har haft redaktionel indflydelse på programmet.

- Vi har ingen grund til at tro, at de enkelte steder har haft redaktionel indflydelse på programmerne, men det skal være helt klart, at man selvfølgelig ikke kan købe sig til eksponering i DRs radioprogrammer. Derfor er vi også nødt til at tage det store skridt det er at stoppe samarbejdet, siger Gustav Lützhøft.

Engell: Derfor fører hestesag til DR-slagtning

Allerede fra på søndag er 'Café Hack' strøget fra DR's sendeplan. I stedet kan man høre programmet ’Hit med historien’, der flytter sendetid til tidsrummet 10.03-12.00, hvor Café Hack' førhen blev sendt i radioen.