Annonce:
Annonce:

Efter Twitter-opslag: Nu har DR-profil fundet sin kvindelige medvært

Tidligere på sommeren søgte P3-værten Anders Stegger inspiration til en kommende kvindelig medvært over Twitter. Valget er nu faldet på Julie Toft

Julie Toft og Anders Stegger skal være værter på P3s nye eftermiddagsprogram 'Stegger og Toft'. Foto: DR/Petra Kleis
Julie Toft og Anders Stegger skal være værter på P3s nye eftermiddagsprogram 'Stegger og Toft'. Foto: DR/Petra Kleis
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Tidligere i dag offentliggjorde DR, at der fra mandag 11. september vil komme et nyt eftermiddagsprogram på P3 med Anders Stegger og hans nye medvært Julie Toft.

Programmet kommer til at hedde 'Stegger & Toft'. Gennem to timer vil de to værter trække lytterne gennem dagens nyhedsbillede på en mere kulørt måde end andre steder.

- Det bliver mega sjovt og svært. Jeg har den lille vejkrydser-kasket på, så jeg kan sende Anders Stegger et desperat blik, hvis det går helt galt. Vi håber jo lidt, at vi kan binde en sløjfe eller komme med en ekstra vinkel på det, som vi synes er de store historier på dagen. Og så gøre det på en måde, som er spændende for P3's lyttere, fortæller Julie Toft, der samtidig konstaterer, at hun fremover kommer til at læse langt færre regnskaber end førhen.

Henrik trodsede sygdom: Sagde farvel til sin nære ven

Annonce:

Julie Toft kommer nemlig til DR fra en stilling hos Morgenavisen Jyllands-Postens erhvervsmedie 'Finans'.

Selvom Julie Toft ingen erfaring har med radio, ser hendes medvært, Anders Stegger, frem til samarbejdet med det nye ansigt, som han sammenligner med 'den vikar, der kunne gøre integralregning 'pissespændende'.

- Julie er skarp og har et godt radiofjæs. Og så er hun ret sjov af en erhvervsjournalist at være. Og det, vi allerhelst vil, er at gøre det sjovt og let forståeligt at følge med i, hvad der sker i samfundet, siger Anders Stegger til dr.dk.

Opslag på Twitter
Ansættelsen af Julie Toft sker efter et pudsigt forløb, hvor Anders Stegger søgte inspiration til sin kommende medvært på Twitter med det simple krav, at det skulle være en kvinde.

Annonce:

Det mødte kritik, da opslaget af nogle blev tolket som et jobopslag, hvilket Anders Stegger selv afviste. Et sådant opslag ville da også stride imod DR's egne retningslinjer, fastslog DR's juridiske afdeling over for journalista.dk.

– Det er ikke i overensstemmelse med loven eller DRs retningslinjer at søge efter en vært med et bestemt køn, og Anders Steggers tweet skal ikke betragtes som et jobopslag afsendt af DR, lød det.

Opdateret: Ekstra Bladet har talt med Anders Stegger, som præciserer at hans tweet ikke var et jobopslag, som det tidligere fremgik af artiklen, men derimod en opfordring til at finde inspiration til casting af en kvindelig medvært. Anders Stegger påpeger desuden, at hans tweet ikke er blevet kritiseret af DR's ledelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: