'Mads & Monopolet' i shitstorm efter gramse-snak

Det populære radioprogram beskyldes for at bagatellisere seksuelt overgreb mod sovende kvinde

Det hyggelige lørdagsprogram er havnet i en regulær shitstorm på facebook. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Det hyggelige lørdagsprogram er havnet i en regulær shitstorm på facebook. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I lørdagens udgave at det ekstremt populære snakkeprogram 'Mads & Monopolet' på DR's P4 med radiovært Mads Steffensen ved roret blev der blandt meget andet diskuteret en episode, hvor en mand havde gramset på en sovende kvinde.

Ifølge flere sure radiolyttere, der nu raser på 'Mads & Monopolets' Facebookside, fik de indbudte gæster - skuespiller Carsten Bjørnlund, musiker Søren Rasted og politiker Johanne Schmidt-Nielsen - ikke taget kraftig nok afstand til overgrebet, der ifølge kritikerne blev gjort til en uskyldig episode, hvor den sovende kvinde måske 'ikke selv var helt uden skyld'.

Det er blandt andet en kommentar fra 'Arvingerne'-skuespilleren Carsten Bjørnlund, hvor han siger, at kvinden også selv ærligt må vurdere, om hun har en andel i overgrebet, der er faldet en del lyttere for brystet.

Carsten Bjørnlund er havnet i strid modvind efter en kontroversiel udtalelse i gårsdagens udgave af 'Mads & Monopolet'. Foto: DR / Martin Lehmann
Carsten Bjørnlund er havnet i strid modvind efter en kontroversiel udtalelse i gårsdagens udgave af 'Mads & Monopolet'. Foto: DR / Martin Lehmann
 

En af de utilfredse lyttere er Dennie Vestergaard Raun.

Hun skriver på programmets hjemmeside, at det aldrig kan være kvindens skyld - uanset hvor meget eller hvor lidt hun eventuelt har flirtet, før hun lagde sig til at sove.

 

Den holdning bakkes op af ganske mange i kommentarfeltet.

Blandt andet Lone Maria Christiansen, der raser over at ofret overhovedet mistænkeliggøres.

Ulle Tornemand mener ikke, at de to herrer Carsten Bjørnlund og Søren Rasted lever op til deres ansvar i forhold til at stoppe mænds seksuelle vold mod kvinder.

Dansk Kvindesamfund blander sig også i debatten.

Udover kritikken af de to mandlige gæsters forbeholdne kritik af overgrebet er flere desuden undrende over for, hvorfor panelets eneste kvinde - Johanne Schmidt-Nielsen - ikke markerede sig tydeligere på kvindens vegne.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Mads Steffensen i forhold til at få en kommentar til den ophedede debat.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+