Stop for Eldorado: Jørgen de Mylius fyret fra P4

Pop-kongen lukker og slukker for sit elskede 'Eldorado' fra nytår

Nu bliver der sagt stop for Jørgen de Mylius populære program 'Eldorado'. (Foto: Polfoto)
Nu bliver der sagt stop for Jørgen de Mylius populære program 'Eldorado'. (Foto: Polfoto)

Når man siger ordet 'Eldorado', er det også nødvendigt at sige Jørgen de Mylius. Det er to ord, der hører sammen i det danske medie-sprog.

I 1980'erne var medie-pop-kongen Jørgen de Mylius på tv-skærmen med sit tv-program 'Eldorado', der præsenterede danskpop og internationel pop i de danske stuer.

Meget senere genopstod programmet som et radioprogram, der i en årrække blev sendt hver aften, indtil Jørgen de Mylius fik sin helt egen lille lørdags-niche lørdag eftermiddag på P4.

Mylius om Jørgen Ingmann: Stor guitarist med sceneskræk

Men nu er det meget snart endeligt slut for 'Eldorado', der ifølge DR lukker ned til nytår.

Jørgen de Mylius fortsætter imidlertid på P5, hvor han gennem længere tid har haft en time 'Hithouse', hver dag fra 18-19.

- Jørgen er en utrolig populær og dygtig vært, som vi gerne vil bringe endnu mere i spil på P5, som er inde i en fantastisk udvikling. P5 er lige nu Danmarks fjerde største radiokanal, der hele tiden får nye lyttere ind. Jørgen har et meget stort kendskab til musikken på P5, som er fra de sidste 60 år. Han har sågar personligt mødt mange af de kunstnere, vi spiller på P5. Det vil vi gerne udnytte ved at lade Jørgen producere en række nye udsendelser til os, hvor netop disse kompetencer kan komme i spil, siger redaktør for P5 Gustav Lützhøft.