Radiokanaler fredet

De lukningstruede radiokanaler P6 Beat og P8 Jazz fortsætter i 2020, siger kulturministeren til festival

Følg Underholdning
Følg Film og tv

Radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz, der har været varslet lukket, fortsætter.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen (S) til Ritzau. Nyheden blev annonceret ved arrangementet Radio Days.

- Det er en god nyhed for de mange dedikerede radiolyttere, som hver uge lytter til kanalerne. Samtidig er det en stor gevinst for de danske musikmiljøer, der med de to kanaler har fået nogle gode platforme, hvor nye talenter får eksponering og bliver præsenteret for et kritisk og kræsent radiopublikum. Den fødekæde skal vi værne om.

- Med beslutningen om at sikre videreførelsen af de to radiokanaler håber jeg, at vi kan skabe ro omkring DR frem mod, at vi i foråret 2020 påbegynder forhandlingerne om den kommende medieaftale. Det arbejder ser jeg frem til, skiver kulturminister Joy Mogensen (S).

Kanalerne blev varslet lukket oven på efterårets medieforlig, hvor den tidligere regering gennemførte markante besparelser på hos DR.

- Hensigten er ikke en forringelse af formidlingen af dansk musik. Vi får i stedet formidlet musikken på nye måder, og vægten bliver lagt på kvalitet frem for kvantitet, skrev daværende kulturminister Mette Bock (LA) i efteråret 2018 i Kristeligt Dagblad.

Det fremgår ikke specifikt fredag, om den ligeledes lukningstruede P7 Mix også bliver fortsat.

Sandie Westh, vært på P7 Mix, skriver dog på det sociale medie Twitter:

- Tillykke til mine kolleger på P6 Beat og P8 Jazz. Det gør mig inderligt ondt, at man ikke vil føre P7 Mix videre. Som koster fire millioner om året.

Hos SF glæder man sig over, at der er fundet penge til at fortsætte de to kanaler.

- Vi har kæmpet for, at de to kanaler skulle overleve efter den tidligere regerings besparelser på DR. Derfor er vi glade for, at ministeren lytter på os og de mange musikere.

- Begge kanaler er en vigtig del af dansk musiks fødekæde. De præsenterer lytterne for ny musik inden for smalle genrer, og de er beviset på, hvad public service også kan, skriver SF's medieordfører, Jacob Mark, i en kommentar.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind