Raser: De gør det for pengene

Alec Baldwin mener, at de mange søgsmål efter det fatale skyderi under optagelserne af filmen 'Rust', er rettet mod folk med penge

Alec Baldwin er blevet genstand for en række søgsmål, siden han i oktober 2021 var en del af en ulykke, hvor en kvinde blev skudt under optagelserne til en film. Foto: Jim Weber/The New Mexican
Alec Baldwin er blevet genstand for en række søgsmål, siden han i oktober 2021 var en del af en ulykke, hvor en kvinde blev skudt under optagelserne til en film. Foto: Jim Weber/The New Mexican
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Lørdag talte skuespiller Alec Baldwin ved Boulder International Film Festival i Colorado, og her lagde han ikke fingrene imellem i forhold til de søgsmål, der er rettet mod ham selv og filmsettet efter det fatale skyderi under optagelserne, der tog livet af en kvinde.

Han mener nemlig, at søgsmålene udelukkende har til formål at få penge.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt CNN.

- Vi har en gruppe mennesker, sagsøgere og så videre, hvis attitude er, at 'de mennesker, som gør noget uforsvarligt, har ingen penge, og de mennesker, som har penge, gør ikke noget uforsvarligt. Men vi vil ikke lade det stoppe os i at sagsøge dem'.

- Så vi har personer, der sagsøger andre personer, som de tænker har dybe lommer, så de kan ... Hvorfor sagsøge folk, hvis du ikke får penge ud af det? Det er det, de gør det for, sagde Alec Baldwin på scenen.

Skuespilleren gør det dog på intet tidspunkt klart, hvilke specifikke søgsmål han taler om.

Skudt ved et uheld
Alec Baldwin håndterede en pistol under optagelserne til filmen 'Rust', da pistolen ved et uheld gik af, og både filmens instruktør og den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins blev ramt af skud.

Sagen kort: Sådan lød alarmopkaldet efter Alec Baldwin havde affyret rekvisitpistolen

Halyna Hutchins afgik siden ved døden på hospitalet, mens instruktøren blev udskrevet senere samme dag.

Siden har en række personer lagt sag an mod hinanden. Blandt andre har Hutchins' efterladte lagt sag an mod Alec Baldwin og flere medlemmer af produktionen, mens også to medarbejdere på settet har lagt sag an mod Baldwin.

Overblik over sagen

Oktober 2021

- Den amerikanske megastjerne Alec Baldwin affyrede en rekvisitpistol, der har ramte den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins. Hun blev efter ulykken fløjet på hospitalet, hvor hun afgik ved døden af sine kvæstelser.

- Senere samme måned indrømmede assisterende instruktør Dave Halls over for politiet, at han burde have tjekket, om våbnet var skarpladt, hvilket han ikke havde gjort godt nok.

- Også den 24-årige Gutierrez-Reed, der var våbeninspektør på filmen, blev anset som ansvarlig for drabet, mens hun selv har forsikret om, at hun havde tjekket våbnet grundigt.

November 2021

- Alec Baldwin bliver sagsøgt af an kollega for at undlade at overholde sikkerhedsregler og tillade at pege med skarpladte våben mod andre mennesker.

- Der rejses endnu en gang sag mod Alec Baldwin som følge af skudepisoden. Drejebogskontrollanten på filmen, Mamie Mitchell, fortæller, at Baldwin slet ikke skulle have affyret skud i den scene, og derfor mener hun, at der er tale om et angreb og overlagt vold.

December 2021

- Efter at forholdt sig forholdsvis stille under efterforskningen af sagen kommer Alec Baldwin med den opsigtsvækkende påstand, at han aldrig skulle have trykket på pistolens aftrækker under filmoptagelserne.

- Senere får skuespilleren beslaglagt sin telefon af politiet, da de som led i efterforskningen skulle gennemgå sms'er, mails, kommunikation på sociale medier, browseraktivitet og anden information, der kan være gemt på telefonen.

Februar 2022

- Den ledende læge på settet, Cherlyn Schaefer, lægger sag an både mod filmens assisterende instruktør, Dave Halls, våbenkonsulenten, Hannah Gutierrez-Reed, og flere andre.

- Senere vælger de nærmeste til afdøde Halyna Hutchins at lægge sag an mod Alec Baldwin for ikke at have tjekket våbnet, inden han brugte det på settet. Dette er tredje gang, skuespilleren sagsøges i sagen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+