Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder
annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil
fortsætte?
(En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere
her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal
overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at
annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar
nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge
annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en
uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel
indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der
foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Anne Louise Rühe køber ikke forklaringen om, at Michael Dyrby har været med til at skabe en 'sund' kultur i sin tid som ansvarshavende chefredaktør på B.T.
Anne Louise Rühe er ikke tilfreds med udmeldingen om Dyrby. Foto: Mie Bagger Christensen
Annonce:
Følger UnderholdningFølg Underholdning
Følger Film og tvFølg Film og tv
Tidligere på året stod Anne Louise Rühe frem i Journalisten og rettede en skarp kritik mod B.T.s ledelse.
Det skete, efter hun og syv andre daværende studentermedhjælpere i efteråret gik til ledelsen for at fortælle om krænkelser og grænseoverskridende opførsel fra en redaktør, der på daværende tidspunkt havde ansvar for at ansætte og vejlede studentermedhjælpere på mediet.
Til Journalisten kritiserede Anne Louise Rühe, der i dag ikke længere er ansat på B.T., i den forbindelse ledelsens håndtering af sagen.
Redaktør stadig ansat
Deres klager kostede nemlig ikke redaktøren jobbet med at ansætte fremover, og ifølge Anne Louise Rühe blev de heller ikke oplyst om, hvorvidt sagen fik andre konsekvenser for medarbejderen.
Annonce:
Efter studentermedhjælperne stod frem i Journalisten, blev de informeret om, at deres beretninger havde fået konsekvenser for redaktøren, der dog stadig den dag i dag er ansat på B.T.
Anders Krab-Johansen fortalte tirsdag til Ekstra Bladet, at han fortsat har tillid til Michael Dyrby. Foto: Philip Davali
Derfor blev Anne Louise Kragh Rühe ganske fortørnet, da hun så Ekstra Bladets afsløring om Anna Thygesen mandag aften. I kølvandet på dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' gik Thygesen ud og satte ord på den tidligere TV 2-chef, som hun i dokumentaren fortæller har opført sig krænkende over for hende.
Ifølge Anna Thygesen var der tale om Michael Dyrby, der i dag er ansvarshavende chefredaktør på B.T.
Dyrby har til Ekstra Bladet fortalt, at han er af den overbevisning, at han ikke har opført sig krænkende over for Thygesen eller andre kvinder.
Fuld tillid fra koncernchef
Siden da har Anders Krab-Johansen, der er koncernchef hos Berlingske Media, fortalt til Ekstra Bladet, at han har fuld tillid til Dyrby og mener, at han har været med til at bidrage til en sund kultur på B.T.
Annonce:
'Når det gælder Michael Dyrby, kan og vil jeg kun vurdere ham på hans arbejde som ansvarshavende chefredaktør for B.T. de seneste fire år. Her har han bidraget til at skabe en åben og sund kultur. Derfor er det direkte svar på dit spørgsmål, at ja, jeg har tillid til Michael Dyrby,' skriver han i en mail til Ekstra Bladet.
Ifølge Anders Krab-Johansen har Dyrby været med til at skabe en sund kultur på B.T. Det er Anne Louise Rühe ikke enig i. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
'Det er for sygt' Netop den udmelding om en 'sund kultur' kan Anne Louise Rühe på ingen måde genkende.
- Jeg synes, det er for sygt. Det er vigtigt for mig at sige, at jeg ikke er blevet krænket af Dyrby, men hans håndtering af vores sag har været meget kritisabel, og at man vælger at lade en medarbejder, der har krænket en række unge ansatte, blive på en arbejdsplads, er i min optik med til at blåstemple vedkommendes adfærd, lyder det fra Anne Louise Rühe.
- Hvis de synes, det er en sund kultur, at man freder den medarbejder, som en række medarbejdere har følt sig krænket af, så er jeg meget chokeret. Jeg står derfor tilbage med en opfattelse af, at de blåstempler denne her meget usunde kultur, hvor det er i orden at krænke unge medarbejdere. Mine oplevelser er tilmed spritnye, så her kan man ikke forsvare det med, at det er 20 år siden.
Annonce:
Dyrby nægter
Michael Dyrby kan ikke genkende Anna Thygesens oplevelse fra bussen på vej hjem fra julefokosten.
Det meddeler han kortfattet på en sms til Ekstra Bladet.
'Jeg er overbevist om, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende til Anna Thygesen - det ville naturligvis være helt uacceptabelt,' skriver Michael Dyrby kort.
Den melding overrasker ikke Anna Thygesen.
- Jeg kan godt forstå, at han benægter, når han har valgt at sige, at han ikke har været en del af kulturen. Derfor er jeg glad for at, at en mine tidligere kolleger fra TV 2 over for Impact (produktionsselskabet bag dokumentaren, red.) kan bekræfte, at jeg fortalte om episoden mandagen efter julefrokosten, siger Anna Thygesen.
Intet svar Ekstra Bladet har stillet Michael Dyrby en række spørgsmål til episoden og dokumentaren, som han ikke har svaret på. Vi ville gerne have haft svar på følgende:
- På skrift i dokumentaren er du citeret for at sige, at du ikke så den sexisme, der eksisterede på stationen. Hvordan kunne du ikke se det, når du selv var en del af det?
- Var du kultur-blind? Så du ikke den kultur, du selv var en del af?
- Var du selv med til at fremme den kultur?
- Hvordan hænger Anna Thygesens fortælling sammen med, at du i marts i en klumme var ude og sige, at du ikke mener, du har været med til at krænke nogen?
- Hvorfor er du ikke med i dokumentaren, når der tydeligvis er historier, der omhandler dig?
- Er det rigtigt, at du har hyret advokater til at undgå, at du ville blive inddraget i dokumentaren?
'Nedsættende tone' - Så du kan slet ikke genkende det her med, at Dyrby har været med til at skabe en sund kultur på B.T.?
- Nej. Jeg synes derimod, tonen på B.T. har været nedsættende over for studentermedhjælpere og praktikanter, imens jeg var der. Journalistpraktikanter blev også advaret om personer, som de skulle undgå, og der skulle en chef jo have grebet ind. Der har hele tiden været et grænseoverskridende tonefald, som en chef burde sige fra over for. Når de ikke siger fra, bliver det blåstemplet, og andre overtager, siger hun og tilføjer:
- Det, at man ikke gør noget ved en krænker, viser, at man ikke tager det seriøst. Og jeg står tilbage med en harme. Hvorfor lytter I ikke? Hvordan kan I tale om en sund kultur? Det er så tonedøvt.
Annonce:
Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Michael Dyrby. Han henviser i stedet til Berlingske Medias hr-direktør, Lise Glerup. Hun har svaret skriftligt på Ekstra Bladets spørgsmål, og du kan læse hendes svar i boksen herunder:
HR-chef svarer
- Anne Louise retter en kritik mod Dyrby og ledelsen og mener, at de legitimerer en usund kultur, når de lader en person, der angiveligt har krænket en lang række studentermedhjælpere, fortsætte på jobbet. Hvordan forholder I jer til den kritik?
- Vi har jf. de retningslinjer mod sexisme, vi implementerede i Berlingske Media i foråret 2021, foretaget en faktakundersøgelse. Faktaundersøgelsen blev gennemført af en ekstern samarbejdspartner - Human House. Jeg og ledelsen på B.T. valgte en ekstern samarbejdspartner for at sikre, vi uvildigt fik fremlagt alle fakta i sagen, og vi dermed sikrede en hensigtsmæsig håndtering af sagen. Vi konstaterede efterfølgende, at sagen var håndteret hensigtsmæssigt.
- Synes I ikke, det er et problematisk signal, at man vælger at tilgodese en medarbejder, der for nylig har været en lang række klager omkring?
- Generelt vil jeg sige, det er problematisk, hvis ikke vi har tillid til de medarbejdere, vi har ansat, hvis det modsatte var tilfældet, så bør de ikke være ansat.
- Anne Louise kritiserer samtidig, at der ikke er blevet grebet ind over for, hvad hun mener er en hård daglig tone på B.T, som hun oplevede, da hun var ansat. Hvad siger du til den kritik?
- Det er mit indtryk, der er en generel god omgangstone. Jeg vil appellere til, at hvis medarbejdere på B.T. oplever en hård omgangstone, at de drøfter det med os i HR, ledelsen på B.T., arbejdsmiljørepræsentanten eller tillidsrepræsentanten. Jeg undrer mig faktisk over, at Anne Louise Rühe kender omgangstonen, når hun fratrådte for et år siden.
Dyrby selv har dog tidligere skrevet i en klumme, at håndteringen af sagen ikke var god nok. Det skete i en klumme i B.T.
'I efteråret 2020 dukkede en konkret sexismesag op på B.T. Otte studentermedhjælpere fortalte om krænkelser. Sagen blev håndteret, men ikke så professionelt, som man kan forvente af en chefredaktør.
Det blev håndteret for langsomt, afsluttet for upræcist og for ringe kommunikeret. Der opstod tvivl om, hvorvidt de unge medhjælpere havde fået den undskyldning, som de fortjente. Formelt blev der beklaget, men det stod ikke klart nok.
For at ingen skal være i tvivl: Undskyld for de oplevelser, som studentermedhjælperne var igennem, og den mangelfulde håndtering, som jeg fortryder.'
Det har heller ikke i skrivende stund været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Anders Krab-Johansen, der er koncernchef i Berlingske Media.
--------- SPLIT ELEMENT ---------
Her kan du høre Anna Thygesen forklare, hvorfor hun har valgt at sætte navn på Michael Dyrby.