Annonce:
Annonce:

Raser over HBO Max: - De skider på os

Streamingtjenesten tilbyder nye kunder en stor rabat, som de trofaste abonnenter ikke får. Det har gjort flere eksisterende kunder sure. 'Provokerende', siger Forbrugerrådet Tænk

HBO Max kickstartede i Danmark - og fem andre europæiske lande - tirsdag 26. oktober. Nu rulles en storoffensiv ud, men størst besparelse får nye kunder - på livstid. Foto: HBO Max
HBO Max kickstartede i Danmark - og fem andre europæiske lande - tirsdag 26. oktober. Nu rulles en storoffensiv ud, men størst besparelse får nye kunder - på livstid. Foto: HBO Max
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I går blev den populære streamingtjeneste HBO Nordic til HBO Max. Samtidig har man for eksisterende brugere af HBO Nordic sat prisen ned, så de nu 'kun' skal betale 79 kroner om måneden for Max-versionen.

Det er en besparelse på 20 kroner pr. måned.

Så skulle man tro, at tilfredsheden hos kunderne var stor, men det er ikke tilfældet, hvis man tager et kig på HBO Max' Facebook-side, hvor bølgerne går endog meget højt.

En af de utilfredse er Jacob Nørgaard fra Albertslund, som har klaget sin nød til Ekstra Bladet. Han har været HBO-bruger i otte år siden begyndelsen i 2013 og er dermed trofast kunde, men han er slet og ret rasende over den intro-kampagne, HBO Max lige nu ruller ud til kommende nye kunder i butikken.

Annonce:

Problemet, set med hans øjne, er, at disse tilbydes halv pris resten af livet. Det vil sige halv pris fremadrettet for evigt på den til hver en tid gældende fuldpris.

De 39,50 kroner om måneden, nye kunder derfor p.t. skal betale, hvis de bestiller medlemskab inden slutningen af november, er således en hån mod de trofaste, hidtidige brugere, mener Jacob Nørgaard.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jacob Nørgaard er meget utilfreds med HBO Max' behandling af nuværende, trofaste kunder. Privatfoto
Jacob Nørgaard er meget utilfreds med HBO Max' behandling af nuværende, trofaste kunder. Privatfoto
 

- Det kan ikke være rigtigt, at jeg skal bøde for, at jeg allerede er kunde. Det er, som om de bare skider lidt på os og siger, at det må vi bare leve med, fnyser han og fortæller, at han også gerne vil tilbydes HBO Max til den halve pris resten af livet som tak for loyaliteten.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Forbrugerrådet Tænk: - Det er provokerende

Hos Forbrugerådet Tænk er man skeptisk i forhold til HBO Max' introduktionskampagne, selvom den er fuldt ud lovlig.

- Det er en klassiker, at man bliver straffet for at være loyal, og at loyale kunder taber i forhold til nye kunder. Jeg forstår godt, at HBO Max vil give nogle slagtilbud for at skaffe nye kunder, men i dette tilfælde handler det om, at tilbuddet er på livstid. Det er jo ikke bare noget med, at du som kunde får seks måneders rabat, og så går man over og bliver normal kunde, siger Martin Salamon, der er chefjurist i Forbrugerrådet Tænk, og fortsætter:

- Her får du det simpelthen billigere resten af livet end alle dem, der har betalt fuld pris i mange år. Det er provokerende over for de loyale kunder, og det fungerer jo sådan, at det (indirekte, red.) er dem, der betaler de andres rabat.

- De eksisterende kunder får også et bedre tilbud end det, de har i dag, og det kan de jo være glade for, men de betaler fortsat mere end de nye, der kommer til – og det vil de altid gøre, når nu rabatten for nye er på livstid - så i det store billede vil jeg igen understrege, at det er provokerende at få det stukket ud på den måde, siger Martin Salamon.

'Det er meget normalt'
HBO Max mener, de tilbyder en fair pris - også til deres eksisterende betalende.

Annonce:

- Det er korrekt, at der er et introduktionstilbud til nye kunder, hvor man kan spare 50 procent. Vi har da også et meget attraktivt tilbud til nuværende kunder - en reduceret fast pris fra 99 kroner til 79 kroner. Man har også muligheden for at benytte sig af et tilbud, hvor man kan købe adgang til et helt år for 599 kroner. Vi synes, at det er et meget attraktivt tilbud for alle – nye som gamle kunder, siger Tom Krogsgaard Nielsen, Head of PR & Communication hos HBO Max EMEA.

- Men kan du forstå, at de gamle kunder føler, at de underprioriteres, idet de ikke får adgang til tjenesten til halv pris?

- Det er meget normalt, at man bruger introduktionstilbud til nye kunder, siger Tom Krogsgaard.

Artiklen fortsætter under boksen ...

- De gør grin med de loyale

Ekstra Bladets kulturkommentator, Søren Baastrup, er heller ikke glad for HBO Max' fremgangsmåde:

- Jeg synes, at HBO gør grin med deres loyale kunder. Mange af dem har i årevis trofast ventet på nyt spændende indhold siden 'Game of Thrones' og 'True Detective', og når der så endelig sker noget, så tager man røven på dem.

- Der er ved at opstå en slags streamingtjeneste-lede, og den kan være lige så grim som politikerlede. Streamingtjenesterne opfører sig efterhånden ligesom mobilselskaber, hvor ingen har et klart overblik over pris vs. indhold.

- Hos TV 2 Play kører man for eksempel med fire forskellige abonnementstyper nu. Indholdet overlapper hinanden og priserne skifter hele tiden, og det er efterhånden nemmere at vælge tv-pakker end at hitte ud af, hvordan man bedst og billigst sammensætter sine streamningtjenester. 

- I HBO's tilfælde er der heldigvis en nem løsning. Man kan bare opsige sit abonnement og oprette sig som ny kunde med en anden mailadresse. Det har jeg selv tænkt mig at gøre, siger Søren Baastrup.

Ekstra Bladets hårde, men retfærdige kulturkommentator: Journalist og forfatter Søren Baastrup. Foto: Henning Hjorth
Ekstra Bladets hårde, men retfærdige kulturkommentator: Journalist og forfatter Søren Baastrup. Foto: Henning Hjorth
 

Nødløsning klar
Det har Jacob Nørgaard dog ikke så meget tilovers for.

- Det er jo ikke sikkert, at alle har lyst til eller kan betale 599 kroner på én gang. Og det er stadig en dyrere pris, end nye kunder tilbydes. Det er en principsag, erklærer han.

Jacob Nørgaard har dog en nødløsning klar. Han har nu opsagt sit abonnement. Når det udløber efter opsigelsesfristen 18. november, vil han derefter atter melde sig ind som ny kunde og dermed indløse tilbuddet om halv pris på livstid.

Annonce:

- Så må vi bare håbe, at de ikke finder en snedig måde at blokere nye kunder på, som de kan se allerede har været medlem. Det kræver måske en ny mail og et andet betalingskort, frygter han.

YouSee: 'HBO's kampagne påvirker ikke vores priser'

Også hos YouSees kunder er der stor utilfredshed, hvis man tager et kig på en række tråde på tjenestens Facebook-side.

Problemet her er, at kunder med såkaldt 'Bland Selv'-pakke betaler et vist antal point for at få HBO Max som en del af pakken. Det har hidtil været seks point - og sådan vil det fortsætte. Dermed får YouSee-kunder heller ikke del i den store rabat, HBO Max giver nye kunder.

Derudover klager flere over, at man ikke - ligesom med HBO Nordic - kan se HBO Max direkte fra sin YouSee-boks. Det kræver en app på ens smart-tv.

'Der kommer løbende nye streamingtjenester på markedet, og derfor ser vi også, at flere streamingtjenester kører kampagner, hvor de sætter prisen ned i en periode. Et eksempel på dette er HBO Max, der lige nu kører en tidsbegrænset kampagne målrettet nye kunder. Den øgede konkurrence er selvfølgelig en fordel for forbrugerne, men streamingtjenesternes kampagnepriser påvirker som udgangspunkt ikke prisen hos os', siger Mai-Britt Noe, der er Head of External Communication hos Nuuday - en del af TDC Group.

- Har man HBO Max via Bland Selv, får man til gengæld den fleksibilitet, at man løbende kan udskifte indhold efter behov, når man haft en tv-kanal eller streamingtjeneste i 30 dage.

- I forhold til at se HBO Max på YouSee's tv-boks, så arbejder vi på, hvordan vi sikrer en forsat god integration, men i en periode vil man kun kunne tilgå indholdet via HBO Max’ egen app, lyder det fra Mai-Britt Noe.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: