Revset i 'Luksusfælden': Sådan går det Anders i dag

Eksperterne var ikke i tvivl: Anders levede som en teenager og havde kurs mod en hamrende stor gæld

Mor Maibritt var rystet, da hun så, hvordan sønnen forvaltede sine penge. Foto: Nent Group Danmark
Mor Maibritt var rystet, da hun så, hvordan sønnen forvaltede sine penge. Foto: Nent Group Danmark

Det var ikke små ord, eksperterne brugte om 24-årige Anders Ravn i tirsdagens afsnit af 'Luksusfælden'.

Her blev han beskyldt for at være en uansvarlig ung mand, der levede som en teenager. Med en gæld på 398.000 kroner fordelt på talrige kreditorer og en misligholdt gæld på 10.200 kroner hver eneste måned, skulle han tage sig alvorligt sammen, hvis ikke hans økonomi for alvor skulle løbe løbsk.

Ifølge 'Luksusfælden's eksperter ville gælden i løbet af fem år blive øget fra 398.000 kroner til 1,1 millioner kroner, hvis han fortsatte som nu.

Den er helt gal: - Pengene fosser ud

Og det var en brat opvågning for den unge mand, der lyder glad, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen – i en pause fra hans arbejde på slagteriet.

Her fortæller han, at han er stoppet på sit ekstraarbejde, men i stedet får han flere timer på slagteriet.

- Det går faktisk skide godt. Jeg får betalt mine regninger, overholder madbudgettet og har penge tilbage sidst på måneden, smiler han gennem røret og tilføjer.

- Jeg venter bare på, at de tre år er gået.

Anders, der i dag er fyldt 25 år, fik nemlig besked på, at der ville gå fem år, før han var gældfri, hvis han fik et job mere, så han samlet kunne få udbetalt 3000 kroner mere om måneden.

Jobbet fik han, og da eksperterne fik forhandlet aftaler på plads med kreditorerne, sparede de ham for hele 326.000 kroner, hvoraf de 65.000 kroner var nedslag i selve gælden, mens resten var rentebesparelse. Dermed kunne han i stedet være gældfri efter tre år.

- Jeg er vant til ikke at have nogle penge

Var uansvarlig
Anders Ravn har da også kun pæne ord tilovers for eksperterne.

- Jeg synes, eksperterne kun er kommet med konstruktiv kritik. De har ikke svinet mig som sådan, og jeg har ikke haft noget imod dem, siger han.

- De kalder dig blandt andet en uansvarlig ung mand, der lever som en teenager. Det er da rimelig hårdt?

- Jeg kan godt se, hvad de mener. Når jeg ser, hvordan jeg har brugt mine penge, vil jeg også mene, at jeg var rimelig uansvarlig, siger Anders Ravn.

Eksperterne Carsten Linnemann og Kenneth Hansen brugte en softicemaskine for at illustrere, hvordan pengene fossede ud. Foto: Nent Group Danmark
Eksperterne Carsten Linnemann og Kenneth Hansen brugte en softicemaskine for at illustrere, hvordan pengene fossede ud. Foto: Nent Group Danmark

Han indgik i programmet en aftale med ekskonen, som han havde oprettet størstedelen af gælden sammen med, om at hun skulle afdrage med 500 kroner om måneden. Det har hun overholdt, fortæller han. Samtidig har han ikke brugt flere penge på at sponsorere gamere på onlineplatforme, hvilket han det seneste år ellers havde brugt 7000 kroner på.

- Jeg er stoppet helt med at overføre penge til sådan noget. Der er jeg enig med eksperterne. Det var dumme penge.

På randen af skilsmisse i 'Luksusfælden': Nu er alt forandret

- Hvordan var det at høre, at din gæld lød på 398.000 kroner?

- Det kom rimelig meget som et chok. Det kom sgu bag på mig, og det var ubehageligt, siger Anders Ravn, der også blev stillet i udsigt, at gælden kunne stige til lidt over en million på bare fem år, hvis ikke han gjorde noget.

- Det gav noget motivation til at komme i gang, for det er mange penge at skylde væk som 29-årig.

Anders spiller stadig meget computer, men hvor det var 10 timer om dagen førhen, bruger han nu to til tre timer. Foto: Nent Group Danmark
Anders spiller stadig meget computer, men hvor det var 10 timer om dagen førhen, bruger han nu to til tre timer. Foto: Nent Group Danmark

Glæder sig til måltidskasse
Siden programmet blev filmet i sommeren sidste år, har han overholdt sine forpligtelser over for kreditorerne, fortæller han. Og selv om det ikke giver meget luft i budgettet, så nyder han at have fået styr på sit liv.

- Man kan godt mærke, det er begrænset, hvad man kan gøre, og jeg savner at kunne tage et sted hen, som man lige har lyst til. Men det er der ikke penge til. Jeg klarer det og holder ud, indtil jeg er færdig med alle regningerne, slår han fast.

Af eksperterne fik han to gaver. Først fodboldudstyr, så han kunne spille bold, og så et halvt år med måltidskasser. Han får den første måltidskasse en uge efter programmet er blevet vist, fortæller han, hvilket vil give yderligere luft i budgettet.

Det forventer han at bruge for at skabe sig en lille opsparing.

- Har du et mål for fremtiden – noget du vil spare op til?

- Jeg har ikke noget specifikt at spare op til, men jeg har tænkt mig at holde næsen frem og fortsætte, som jeg gør nu, for det går godt sådan, siger han.