'Robinson Ekspeditionen' ramt af ny skandale

To af deltagerne har atter engang brudt reglerne, afslører et klip fra aftenens program

Så er den gal igen.

Det skabte ramaskrig hos fans af TV3-programmet 'Robinson Ekspeditionen', da Ekstra Bladet for to uger siden kunne afsløre, at 'Robinson'-veteranerne Michael Backer og Mathias Lynge samt den unge 'Robinson'-deltager Andreas Jensen havde brudt reglerne og draget over på den anden side af øen, hvor de anskaffede sig en fisk fra en lokal fiskerlandsby.

Snyderiet resulterede i, at Andreas Jensen måtte forlade programmet efter et improviseret ø-råd.

Ekstra Bladet 4. september i år.
Ekstra Bladet 4. september i år.

Og nu er den gal igen. I videoen, der kan ses over artiklen, ser man deltagerne drage til dyst, men først har værten Jakob Kjeldbjerg noget, han gerne vil sige.

- Inden vi kommer for godt i gang. I andre skal vide, at Mathias, Backer og jeg umiddelbart inden den seneste strid blev enige om at slå en streg i sandet, efter de havde snydt. Siden har Mathias og Backer været på tur igen. De har været ovre på den anden side af øen, siger en frustreret Jakob Kjeldbjerg.

Film, tv & radio Alvorlig snyd i 'Robinson Ekspeditionen'

Det siges ikke direkte i klippet, hvad de denne gang har lavet på den anden side af øen, men i forbindelse med skandalen for et par uger siden, bekræftede såvel producenten Strong samt TV3 over for Ekstra Bladet, at der ligger en lokal fiskerlandsby, hvilket man også så i programmet.

Michael Backer. Foto: TV3
Michael Backer. Foto: TV3

Dengang forklarede TV3's redaktør på programmet til Ekstra Bladet, at trioen med deres udflugt havde brudt reglerne.

- De lever på en strand, der er måske 100 meter lang, og der bliver udstukket et nøje område, de må være på, og de får besked om, hvor grænsen går, fortalte Jesper Kynde.

Han holdt ikke igen, da han skulle sætte ord på deltagernes handling, hvor de havde tilegnet sig en fisk på ulovlig vis.

- Det, man skal forstå, er, at det er en kæmpe fordel at have fyldt depoterne op inden dysterne. Det kan være udslagsgivende, så det er super unfair og usportsligt. Det er helt uhørt, påpegede Jesper Kynde.

Film, tv & radio Efter snyd i 'Robinson': - Der er virkelig kø ved håndvasken

Også den tidligere 'Robinson'-deltager Richard Asklund var ude med kritik af Mathias Lynge, Michael Backer og Andreas Jensen.

- Det kan godt være, at det bare er en fisk, vi snakker om, men det er jo en undergravning af hele konceptet. Om de har tigget eller fået den proppet ned i halsen gør ikke udslaget. Det er hensigten samt den manglende empati for de øvrige deltagere, og jeg har svært ved at finde noget integritet i deres handling, sagde Richard Asklund til Ekstra Bladet.