'Rolf er ren': - Kæft en idiot

Det var Peter Falktoft, der opfandt 'Rolf er ren'. I starten syntes Rolf Sørensen, at Falktoft var en idiot, men den lille korte sætning blev cykelstjernens redning

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Den 18. marts 2013 indrømmede han det selv offentligt.

Rolf er ikke ren.

I et nyt interview med Claus Elgaard i Radio4-programmet 'Fremkaldt' fortæller Rolf Sørensen, at den famøse sætning 'Rolf er ren' var med til at få ham til at stå frem og erkende, at han lige som en række andre cykelstjerner havde benyttet sig af doping.

- Det var en af grundene til, at jeg gik frem med det. Jeg kunne jo godt se, at det greb om sig, (med sætningen, red.). Det var jo Falktoft, og hvad hedder ham der hans makker, der fandt på det. Det blev jo lige pludselig landsdækkende, siger Rolf Sørensen.

Han har hadet den sætning, men i dag har han sluttet fred med den - og med manden bag.

- Jeg har mødt Peter Falktoft flere gange efter, og han sagde 'jeg er sgu ked af det endte sådan. Det var jo bare sådan en practical joke'. Han elsker i øvrigt cykelsport. Han er vild med cykling, siger Rolf Sørensen og fortsætter.

- På det tidspunkt, lige da det skete, da tænke jeg kæft en idiot, ik. Men altså sidenhen forstod jeg jo godt, at det næsten var en gave til mig, så jeg kunne få det ud. For det var jo inde i systemet, siger han om det dopingmisbrug, han valgt at afsløre for ni år siden.

Det var Esben Bjerre og Peter Falktoft, der opfandt 'Rolf er ren'. Foto Linda Johansen
Det var Esben Bjerre og Peter Falktoft, der opfandt 'Rolf er ren'. Foto Linda Johansen

Ikke så underligt var Rolf Sørensen nervøs, inden han skulle stå frem på tv med sin indrømmelse. Men den rigtige overraskelse kom først bagefter.

- Man indrømmede faktisk, at man har fejlet. At man har gjort noget forkert. Og så var anerkendelsen næsten total. Der er selvfølgelig altid nogen, der skyder med skarpt efter en,men de fleste klappede mig på skulderen og sagde godt gået. Meget mystisk i virkeligheden, siger Rolf Sørensen og fortæller, at han havde regnet med, at hans indrømmelse havde delt vandene noget mere.

Rolf og Riis har hinanden røv, fortæller Sørensen. Her sammen med Tom Kristensen. Foto: Claus Bonnerup
Rolf og Riis har hinanden røv, fortæller Sørensen. Her sammen med Tom Kristensen. Foto: Claus Bonnerup

Han fortæller noget overraskende, at den første, der ringede til ham efter indrømmelsen, var rivalen Bjarne Riis.

- Han sagde: 'Hvis det går helt galt, så er du sportsdirktør fra i morgen på mit hold'. Så hvis der er nogen, der tænker rivaler, ja var vi rivaler. Men vi passede også på hinanden, siger han og fortsætter.

- Vi er der sgu for hinanden, når lokummet brænder.

Du kan høre hele Claus Elgaards interview med Rolf Sørensen her:

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind