Rystende opkald til alarmcentralen: 'Kom med det samme'

Et rystende alarmopkald har nu set dagens lys

Følg Film og tv

- Vi har brug for hjælp med det samme.

Sådan lyder det bedende fra den kvindelige scripter, der torsdag eftermiddag lokal tid ringede til alarmcentralen og tryglede om hjælp, efter to personer ved et uheld var blevet ramt af skud fra stjerneskuespilleren Alec Baldwin i forbindelse med optagelserne til westernfilmen 'Rust'.

- Vi har brug for en ambulance til Bonanza Creek Ranch med det samme. Der er to mennesker, der ved et uheld er blevet skudt på et filmset med en rekvisit-pistol. Kom med det samme, lyder det videre fra kvinden, hvis stemme emmer af desperation.

Kvinden fra alarmcentralen opfordrer dernæst scripteren til at blive i røret, mens der bliver rekvireret hjælp fra både ambulancer og helikopter.

- Vi har brug for hjælp fra alle kanter. Vores instruktør og vores kamerakvinde er blevet skudt, lyder det fra kvinden på settet, der samtidig fortæller, at de var i gang med at øve en scene, da pistolen gik af.

- Var pistolen ladt med en rigtig patron?, spørger kvinden fra alarmcentralen.

- Det kan jeg ikke sige. Vi var i gang med at lave en film. Bang. Skudt, lyder det fra den kvindelige medarbejder på settet.

- Der er to mennesker, der er såret, af hvad jeg ved af. Jeg sad i et af husene, da jeg hørte skuddet, og så løb jeg og alle andre ud, siger hun videre og understreger, at det ser alvorligt ud.

På et tidspunkt henvender kvinden sig til personer i nærheden af hende og snerrer:

- Det var meningen, at de skulle tjekke pistolen.

Skuespiller Alec Baldwin var tydeligt berørt, efter at han torsdag havde afgivet forklaring til politiet om dødelig ulykke på filmset i USA. Foto: Jim Weber/Ritzau Scanpix
Skuespiller Alec Baldwin var tydeligt berørt, efter at han torsdag havde afgivet forklaring til politiet om dødelig ulykke på filmset i USA. Foto: Jim Weber/Ritzau Scanpix
 

Kender ikke omfanget
Da kvinden på settet bliver spurgt ind til omfanget af skaderne, understreger hun, at hun endnu ikke ved det.

- Jeg ved ikke, om der er seriøs blødning. Jeg løb ud af bygningen med det samme.

Alarmcentralen instruerer derefter medarbejderne på filmsettet i, hvordan man stopper en blødning.

- Vi har en læge på stedet, og han er i gang, lyder svaret fra medarbejderne på settet.

Du kan høre hele opkaldet til alarmcentralen her.

Ulykken fandt sted torsdag omkring 13.50 lokal tid og endte med at koste den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins livet. Hun døde af de kvæstelser, hun pådrog sig, da hun blev ramt af skud i brystet.

Også instruktør Joel Souza, der stod bag Hutchins, blev ramt i skulderen under hændelsen, der foregik inde i en bygning. Han blev behandlet på hospitalet for sine kvæstelser, men blev senere fredag udskrevet.

Mit hjerte er knust
Siden ulykken har Alec Baldwin været til tasterne på Twitter og sat ord på den sorg og det chok, han lige nu går igennem, efter han ved et uheld affyrede en skarpladt pistol.

'Der er ingen ord, der kan beskrive mit chok og min sorg over den tragiske ulykke, der dræbte Halyna Hutchins - en hustru, mor og dybt beundret kollega. Jeg samarbejder fuldt ud med politiet for at finde ud af, hvordan denne tragedie skete,' skriver han og fortsætter:

'Jeg er i kontakt med hendes mand, og jeg har tilbudt min støtte til ham og hans familie. Mit hjerte er knust for hendes mand, deres søn, og alle der kendte og elskede Halyna.

I øjeblikket pågår efterforskningen af hændelsen fortsat. Efterforskerne er blandt andet interesseret i Baldwins blodplettede kostume og pistolen som bevismateriale. Politiet understreger dog, at Baldwin ikke er sigtet for noget, og at han er en 'fri mand'.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers