Annonce:
Annonce:

Så du 'Sporløs'? Sådan har Emilie det i dag

I mandagens afsnit af ’Sporløs’ så vi 20-årige Emilie finde sin biologiske far i Burma. Siden optagelserne har far og datter holdt kontakten

Det krævede en tur til Burma, men så fandt Emilie også sin far. Foto: Jakob Jørgensen
Det krævede en tur til Burma, men så fandt Emilie også sin far. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Da Emilie Jørgensen meldte sig til ’Sporløs’, var det, fordi hun følte, at hun har manglet en biologisk far hele livet. Hun fik nemlig at vide, at hendes far døde, da hun flyttede til Danmark.

Først i en alder af 16 år fandt Emilie Jørgensen ud af, at hendes far muligvis stadig var i live.

- Min moster havde et familiealbum, som vi kigger i. Pludselig dukker der et billede op af en mand, som jeg spørger min moster, hvem er. Min moster svarer så, at det er min far. Det tænkte jeg ikke kunne være rigtigt. Min mor har altid sagt, at han var død, fortæller Emilie Jørgensen.

Så du 'Sporløs'? Her er Marianne i dag

Siden da har hun ventet på at blive 18 år og myndig, så hun kunne melde sig til ’Sporløs’ og få svar på sine spørgsmål. En drøm hun havde holdt for sig selv.

Annonce:

- Jeg meldte mig først til ’Sporløs’ og fortalte det til min mor og danske far, efter jeg fik at vide, at jeg skulle være med. Men de har støttet mig hele vejen, fortæller Emilie Jørgensen.

Emilie kom til Danmark fra Thailand som barn. Foto: Jakob Jørgensen
Emilie kom til Danmark fra Thailand som barn. Foto: Jakob Jørgensen

Har frygtet han ikke ville se mig
Det var derfor en glad Emilie Jørgensen, der kunne tage af sted på sit livs rejse. I forhold til tidligere deltagere har hun den fordel, at hun snakker sit modersmål flydende – altså thai. Men selvom hun skulle på sit livs rejse, var hun ikke helt selvsikker, men dog afklaret.

- Jeg har gået og frygtet, at han ikke ville se mig. Men jeg tænkte også, hvis han ikke vil se mig, så er det, dét. Så tager jeg til Danmark. Så må jeg leve med det. Det var jeg helt afklaret med, reflekterer unge Emilie Jørgensen.

Thailand blev til Burma
Findestedet, som de troede var Thailand, skulle vise sig at blive Burma. Her mødte Emilie Jørgensen sin biologiske far. Og det skulle vise sig at gøre al frygt til skamme.

Annonce:

- Det var rigtig stort, da jeg så min far første gang. Det gav mig en lettelse, at jeg rent faktisk har en far. Jeg kunne virkelig se på ham, at vi ligner hinanden meget, fortæller Emilie Jørgensen.

Emilie snakker stadig med sin far i Burma. Foto: Jakob Jørgensen
Emilie snakker stadig med sin far i Burma. Foto: Jakob Jørgensen

Mødet med faderen har gjort den unge kvinde meget klogere på, hvorfor hendes mor fortalte som hun gjorde, og hvorfor faderen forlod familien.

Alt det er lagt til side. Emilie Jørgensen og hendes far snakkede godt sammen fra de mødte hinanden. De prøver nu så småt at bygge et far-datter forhold op. Oveni har hun fået to halvsøskende, som hun også er blevet glad for.

De snakker regelmæssigt sammen og håbet er, hvis det kan passe med skole og arbejde, at hun kan besøge ham på et tidspunkt. Og selvom hun har mødt sin biologiske far, har det ikke påvirket hendes forhold til sin danske far.

- Jeg føler, at jeg har to mænd i mit liv. Og en jeg måske kan snakke med om nogle lidt andre ting, end jeg kan med min danske far. Jeg har en bonusmand, griner Emilie Jørgensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: