Sådan endte søndag aftens tv-krig

Der var kamp om de danske tv-seere søndag aften, hvor både DR og TV2 havde premiere på en ny dramaserie

Connie Nielsens 80'er-krøller vandt kampen om seerne. Foto: DR/Aske Foss
Connie Nielsens 80'er-krøller vandt kampen om seerne. Foto: DR/Aske Foss

Der var al mulig god grund til at trodse kulden, putte sig under tæppet og smide sig foran husalteret i aftes.

Både på DR1 og på TV2 var der klokken 20 premiere på en spritny dansk dramaserie med store danske skuespillere på rollelisten.

DR diskede op med 'Liberty', der er har blandt andre Sofie Gråbøl og Connie Nielsen i hovedrollerne. Serien er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn og udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980’erne.

Ups, DR. Fodbold-logo sender 'Liberty' ud i fremtiden. Foto: DR/Aske Foss Film, tv & radio Brøler i nyt DR-drama sender serien ud i fremtiden

Hos konkurrenterne på TV2 viste de første afsnit af spændingsserien 'Greyzone', som har Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen. Hun spiller droneingeniøren Victoria Rahbek, der bliver taget som gidsel af terrorister, som planlægger et terrorangreb i Skandinavien. Samtidig forsøger efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige at afværge angrebet.

Birgitte Hjort Sørensen må se sig slået af 'Liberty'. Foto: Agnete Schildkraut/TV2
Birgitte Hjort Sørensen må se sig slået af 'Liberty'. Foto: Agnete Schildkraut/TV2

DR og deres danske dramaserier har i årevis siddet tungt på primetime søndag aften, og 'Liberty' var da også den serie, som fleste tv-seere valgt at indtage kaffen til.

860.000 så 'Liberty' på DR, mens 611.000 valgte at se TV2s 'Greyzone'.

Intl. kendte Ny Hjejle på vej i dansk film

Tv-krigen fortsætter de næste fire søndage. 'Liberty' er i alt fem afsnit lang, mens 'Greyzone' udspiller sig over ti episoder.

Læs Ekstra Bladets anmeldelse af de to premiereafsnit her:
  Birgitte Hjort Sørensen spiller droneingeniøren Victoria i TV2-thrilleren 'Greyzone'. Foto: TV2 Anmeldelser DR og TV2 i vanvidskamp om seerne: Her er søndagens vinder

 

14 kommentarer
Vis kommentarer