Annonce:
Annonce:

Sådan skete dødsulykken

Torsdag lokal tid blev en filmfotograf skudt og dræbt af skuespiller Alex Baldwin i byen Santa Fe, New Mexico. Rapporter fra ulykken fortæller, hvordan det kunne ske

Sagen kort: Sådan lød alarmopkaldet efter Alec Baldwin havde affyret rekvisitpistolen

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

42-årige Halyna Hutchins afgik ved døden i en ulykke torsdag, da hun ved en fejl blev skudt med en pistol, der ikke skulle være ladt med rigtige patroner.

Det var stjerneskuespilleren Alec Baldwin, der trykkede på aftrækkeren, og han har siden været dybt berørt af ulykken, hvor filmens instruktør, Joel Souza, også blev ramt. Han blev dog udskrevet fra hospitalet samme dag.

Siden ulykken har der været mange ubesvarede spørgsmål om, hvordan det kunne ske. Der er dog løbende kommet flere informationer, og det er derfor muligt at komme tættere på hændelsesforløbet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Alec Baldwin blev afhørt på politistationen efter ulykken, og her er han netop kommet ud. Der er ikke rejst nogen sigtelser i sagen. Foto: Jim Weber/The New Mexican
Alec Baldwin blev afhørt på politistationen efter ulykken, og her er han netop kommet ud. Der er ikke rejst nogen sigtelser i sagen. Foto: Jim Weber/The New Mexican
 

Skød i en kirke
Alec Baldwins skulle indspille en scene til filmen 'Rust', hvor han affyrede skud inde i en gammel kirke. I scenen skulle Baldwins karakter bakke ud af kirken, mens han trak sit våben og skød i retning af kameraet.

Annonce:

Det skriver LA Times på baggrund af noter fra produktionen, som mediet er i besiddelse af.

Mens holdet gjorde sig klar til at filme scenen, sad den nu afdøde filmfotograf, Halyna Hutchins, og gjorde kameraet klar, mens Baldwin øvede sig i at trække pistolen ud af hylsteret.

Lige bag Hutchins sad instruktøren, og da pistolen ved en fejl gik af, blev Hutchins ramt i brystet, mens projektilet fortsatte videre ind i skulderen på instruktøren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det var i kirken nederst på billedet, ulykken fandt sted. Foto: KOB TV NEWS/Ritzau Scanpix
Det var i kirken nederst på billedet, ulykken fandt sted. Foto: KOB TV NEWS/Ritzau Scanpix
 

'Koldt' våben
Alec Baldwin havde fået pistolen overrakt af en assisterende instruktør, som i samme ombæring fortalte ham, at det var et 'koldt' våben, hvilket vil sige, at det ikke indeholder rigtige patroner.

Pistolen er dog fuldt funktionsdygtig, hvis man putter rigtige patroner i den, og ved en fejl var det netop det, der var sket.

Annonce:

I virkeligheden skulle pistolen indeholde løst krudt, hvor den giver samme effekt som et rigtig skud, hvis man trykker på aftrækkeren, men uden et egentlig projektil bliver affyret.

Hun havde ansvaret

Det var den 24-årige våbeninspektør Hannah Gutierrez-Reed, der var ansvarlig for håndteringen af våben på settet til westernfilmen.

Det fremgår af retsdokumenter ifølge AP.

Pistolen var en ud af tre pistoler, som våbeninspektør Hannah Gutierrez-Reed havde sat frem i forbindelse med en scenen. Hun overdrog pistolen til politiet med det samme, da de ankom til ulykkesstedet.

Ny i job
Hannah Guiterrez-Reed var forholdvis ny i jobbet som våbeninspektør, da hun blev tildelt ansvaret på 'Rust'. For nylig har hun italesat, at hun var meget usikker på sig selv i rollen som våbeninspektør, fordi hun kun har medvirket på én stor film - nemlig westernfilmen 'The Old Way'.

I podcasten 'Voices of the West' fortæller Gutierrez-Reed, der er datter af den kendte våbeninspektør Thell Reed, at hun var meget nervøs forud for det første job på filmen 'The Old Way', og at hun ikke vidste, om hun var klar til det store ansvar endnu.

- Det var virkelig en badass måde at starte en forhåbentlig lang og sej karriere på. Jeg er lige blevet færdig med at arbejde på 'The Old Way' med Nicolas Cage. Det var hans første western, siger hun og fortsætter:

- Du ved. Det var mit første job som våbeninspektør. Jeg var virkelig nervøs over det til at starte med, og jeg var lige ved ikke at tage jobbet, fordi jeg ikke var sikker på, om jeg var klar. Men da jeg så gjorde det, så gik det meget problemfrit, siger Hannah Gutierrez-Reed videre i podcasten.

'Kom hurtigt'
Efter tragedien er opkaldet til alarmcentralen blevet offentliggjort. Her kan man høre en tydeligt rystet medarbejder ringe og bede om hjælp. Du kan høre opkaldet i videoen i toppen af denne artikel.

- Vi har brug for en ambulance til Bonanza Creek Ranch med det samme. Der er to mennesker, der ved et uheld er blevet skudt på et filmset med en rekvisit-pistol. Kom med det samme.

- Vi har brug for hjælp fra alle kanter. Vores instruktør og vores kamerakvinde er blevet skudt, lyder det fra kvinden på settet, der samtidig fortæller, at de var i gang med at øve en scene, da pistolen gik af.

- Var pistolen ladt med en rigtig patron?, lyder det fra alarmcentralen.

- Det kan jeg ikke sige. Vi var i gang med at lave en film. Bang. Skudt, lyder det blandt andet i opkaldet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: