Sandra fandt sine slægtninge i 'Sporløs': - Flovt at have en dybt kriminel familie

Det har ikke kun været lykken for Sandra Kildemose Jørgensen at finde sit biologiske ophav

Håbet om at finde sin mor svandt undervejs, men heldigvis lykkedes det. Foto: DR
Håbet om at finde sin mor svandt undervejs, men heldigvis lykkedes det. Foto: DR

Tårerne fik frit løb, da Sandra Kildemose Jørgensen efter mange bump på vejen endelig fandt sin mor i Ecuador i denne uges udgave af 'Sporløs' på DR1.

Sandras mor blev mildt sagt overrasket, da den 21-årige kvinde, der er vokset op på Fyn, pludselig dukkede op i hendes hjem. Ved fødslen af sin datter havde hun fået at vide, at den spæde pige ikke havde klaret den og var afgået ved døden, og genforeningen af mor og datter var derfor en rørende omgang.

Det var ikke kun en mor, Sandra fik, da det lykkedes 'Sporløs'-holdet at finde frem til fynboens biologiske ophav. Sandras familie er blevet udvidet med et hav af søskende, tanter, onkler, fætre og kusiner. I alt er det blevet til omkring 100 nye familiemedlemmer, og det var næsten i overkanten at forholde sig til, fortæller Sandra Kildemose Jørgensen til dr.dk.

DR-vært alvorligt syg under optagelser

- Der er virkelig mange, der har kontaktet mig efterfølgende – 'hej, jeg er din moster' eller 'hej, jeg er din kusine'. De vil alle sammen gerne snakke med mig, og det er også dejligt, og jeg er glad for min nye familie, men det er altså også svært at komme hjem og skulle udvise omsorg for dem alle sammen. Jeg har brug for også at tage det i mit eget tempo, siger Sandra Kildemose Jørgensen, der har mødt stor forståelse fra sin biologiske mor, som hun taler med flere gange om ugen.

Til dr.dk fortæller Sandra Kildemose Jørgensen også, at det ikke er alle hendes familiemedlemmer, hun er lige stolt over at blive kædet sammen med. Mens hendes søstre har fået en uddannelse og klarer sig godt, ser det anderledes ud for hendes brødre, der er med i en kriminel bande.

Især hendes lillebror er meget offentlig omkring sine bedrifter, og på Facebook lægger han billeder og klip ud, som Sandra har det svært med.

- Nogle gange har han lagt videoer op, hvor han har poseret med pistoler. Og det har da været et dilemma, for jeg har følt mig så flov over at have en dybt kriminel familie. Vi snakker nogle gange i telefon sammen, og jeg har sagt, at jeg ikke bryder mig om det, siger Sandra Kildemose Jørgensen.

'Sporløs': Sådan gik det Anna Mee og hendes mor

For at kunne kommunikere med sin familie er Sandra Kildemose Jørgensen flyttet til Spanien for at lære sproget, og hun håber, at hun skal se sin mor og sine søskende igen i Ecuador.

- I det store hele er jeg lykkelig, megalykkelig, og vil gerne besøge dem igen, men det skal være lige så meget for at se, hvor jeg kommer fra som for at besøge dem. Nu ved jeg, hvordan de lever deres liv med våben – og det er svært at se sine brødre med pistoler, så det er hovedsageligt min mor, jeg vil besøge, siger hun.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Sandra Kildemose Jørgensen, der ikke har ønsket at medvirke i denne artikel.

Sandra Kildemose Jørgensen med 'Sporløs'-vært Ditte Haue, lige før hun møder sin mor. Foto: DR
Sandra Kildemose Jørgensen med 'Sporløs'-vært Ditte Haue, lige før hun møder sin mor. Foto: DR