Annonce:
Annonce:

Se skuespillerne: Her er den danske version af SKAM

Den norske ungdomsserie SKAM har taget Skandinavien med storm. Nu kommer den til Danmark i en dansk version med danske skuespillere

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Som det eneste teater i verden har Aveny-T på Frederiksberg sikret sig de eksklusive rettigheder til at dramatisere den norske ungdomsserie SKAM, der har gået sin sejrgang over det meste af verden.

Og fra den 15. september i år kan Noora, Vilde, William og alle de andre endda nydes i levende live på teateret på Frederiksberg.

Man kommer dog til at gå skuffet hjem, hvis man tror, at det er de originale skuespillere, der står på scenen. I stedet bliver teaterforestillingen lavet med danskere skuespillere.

De første i verden: Dansk teater skal opføre SKAM

Her er de danske skuespillere
Ligesom serien så vil teateret lave fire sæsoner, hvor hver sæson har en hovedperson. Den første sæson vil have fokus på Eva. Den anden sæson vil have fokus på Noora og William. Den tredje er Isak, og den fjerde er Sana.

De danske skuespillere som skal spille SKAM

Foto: Mogens Flindt

Annonce:

Her er de danske skuespillere som skal spille SKAM. Fra venstre: Sylvester Byder, der er søn af skuespillerparret Anne Sofie Espersen og Søren Byder, spiller Jonas. Frieda Krøgholdt har rollen som Eva. Asil Al-asadi spiller Sana. Klara Rasmussen er Noora. Jonathan Stahlschmidt spiller William. Sofie Salee spiller Chris, og Nanna Koppel spiller Vilde.

Det originale cast ser dog noget anderledes ud:

Foto: NRK

Fra venstre: Noora, Vilde, Sana, Cris og Eva.

Kæmpe satsning
Trods uligheden i karaktererne, så anses rettighederne til SKAM som teatrets største satsning. Der er derfor tydelig stolthed at spore hos teaterchefen Jon Stephensen.

- Det her er det største jeg, som teaterchef er lykkedes med. Større end da jeg sikrede mig rettighederne til The Beatles' musik. Større fordi det er så nutidigt, og at teatret bliver en del af dette, mens det sker. Jeg er både stolt, ydmyg og taknemmelig over, at kvinden bag SKAM Julie Andem og NRK's Håkon Moslet har vist mig denne tillid og givet teatret denne enestående chance, siger han.

'SKAM 1 - Eva', vil få premiere den 15. september i år, mens 'SKAM 2 – Noora+William' vil få premiere den 6. april 2018.

'SKAM 3' vil få premiere i sæsonen 2018/2019, og 'SKAM 4' får premiere i 2019/2020.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: