Annonce:
Annonce:

Seere amok efter TV3-program: Luk programmet nu

Det er mildest talt ikke positive kommentarer, som TV3 har fået med på vejen efter premieren på 'Min fede træner'

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Inden TV3's nye satsning 'Min fede træner' gik i luften i går væltede det ind med negative kommentarer på kanalens facebookside.

Og det er bestemt ikke blevet bedre, efter programmet kørte over skærmen.

- Lavmålet for programmer kender tilsyneladende ingen grænser, det her er ganske enkelt ikke i orden, det er mobning af værste skuffe, i burde skamme jer TV3, skriver en bruger under traileren til programmet.

-  Det er tydeligt Mascha og Fetterlein intet fatter. Er tydeligt de ikke ved, fedme kan være en sygdom. Føj for helvede TV3, skriver Kenneth.

Seerne raser over TV3 inden premiere: Usmageligt og direkte hån

- Jeg synes i TV3 skulle lukke jeres program ned, er I ikke helt klar over i faktisk gør grin med overvægtige... det så lavt.... , skriver Elisabeth.

Annonce:

Programmets koncept går ud på, at fire kendte mennesker, bloggeren Mascha Vang, den tidligere vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl, træneren Kira Eggers, og den tidligere tennisspiller Frederik Fetterlein, skal tage mellem 10 og 20 kg på, inden de skal tabe sig igen sammen med en ganske almindelig dansker.

Hvad er det næste?
Størstedelen af de kommentarer, som folk skriver på TV3's facebookside er negative, og bliver skrevet i en meget hård tone.

Enkelte har dog skrevet kritikken med en humoristisk sans.

Overlæge i ætsende kritik af nyt tv-program: Vanvid

- Dumt med dumt på. Hvad bliver det næste? Kendisser som skal tage heroin i 3 måneder for derefter at gå i afvænning, skriver Lars, der måske forærer TV3 deres næste store satsning.

-  Som overvægtig kan jeg godt afsløre, at jeg ikke spiser noget af det, de sidder med der.
Og jeg tygger med munden lukket, skriver Sabine efterfulgt af en smiley.

Det er ikke kun folk, der raser over det nye program. Flere eksperter har overfor Ekstra Bladet sat store spørgsmålstegn ved programmet.

Annonce:

- Det er decideret ødelæggende for det arbejde, vi prøver at lave i foreningen, hvis der er nogen, som tror, det er sådan, man skal gribe svær overvægt an. Ja, motion og sund kost er godt, men hvis du tror, at du kan holde et vægttab ved udelukkende at dyrke motion uden at have alle de andre aspekter med, så taber du kampen, siger Per Nielsen, der formand i Landsforeningen for Overvægtige.

Det er særligt bloggeren Mascha Vang, som de fleste seere har stejlet over. I programmet siger hun, at hun ikke kan forstå, at svært overvægtige mennesker spilder deres liv.

TV3 har tidligere fortalt, at de ikke mener, at der er tale om såkaldt 'fatshaming'.

Det har endnu ikke være muligt at få en kommentar fra de fire kendsisser.

Konfrontation: TV3: Vi shamer ingen

- Kenneth Kristensen, programdirektør for MTG-TV, hvorfor er det typer som Mascha Vang og Frederik Fetterlein og ikke uddannede folk, der hjælper jeres deltagere?

- Grunden til at vi har valgt fire kendte mennesker er, at de på en eller anden led alle har været vant til at leve af deres krop. Enten via sport eller via deres virke i øvrigt. Vi har ønsket et anderledes take på vægttab, som vi gerne vedkender os er højtråbende, men som i sidste ende handler om at hjælpe nogle mennesker, der ønsker og har behov for hjælp.

- Både eksperter og Facebook-brugere angriber jeres program for at være 'fatshaming'. Hvad siger du til det?

- Det er jeg bestemt ikke enig i. Hvis man mener, det er 'fatshaming' at hjælpe overvægtige med at tabe sig, så har jeg misforstået begrebet, for det er jo det, vi gerne vil. Jeg synes ikke, vi 'fatshamer' på nogen som helst måde.

- Du kan ikke se, at det er at udstille, når I tager en flok mennesker, der har et helt andet udgangspunkt end jeres kendisser og beder dem tabe sig sammen?

- Der er jo ikke noget, der rasler af en med mindre, man lægger sine vaner om. Udgangspunktet har været at få nogle kendte mennesker til at hjælpe, som har nogle andre ting på spil i forhold til deres krop. Havde det været mere troværdigt med fire kendte danskere, der ikke tager på? Vi synes, det er troværdigt, at de forsøger at tage på i vægt og taber sig sammen. Vores kendte skal føle en flig af, hvordan det føles at være overvægtig. Jeg har meget svært ved at se koblingen til 'fatshaming', hvis jeg forstår begrebet korrekt.

- 'Fatshaming' handler om, at man udstiller den overvægtige.

- Det er slet ikke det, som det handler om her. Det handler om at hjælpe. Målsætningen er jo, at den, de hver især skal hjælpe, taber sig.

- Jeg har snakket med en overlæge, der kalder programmet 500 procent problematisk, nedværdigende og ydmygende. Og formanden for Landsforeningen for Overvægtige decideret anbefaler folk ikke at se det, fordi det er for langt ude. Gør det indtryk?

- Jeg ved ikke, hvad de har set, og hvad de lægger vægt på.

- De lægger vægt på fire ting: 1. at det er 'fatshaming', der gør grin med mennesker, der har det hårdt, 2. at det er uetisk over for de kendte ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, 3. at trænerne er uprofessionelle og uvidende om fedme, 4. at man udnytter mennesker, der er desperate for at tabe sig og få et bedre liv.

- Det er alligevel nogle ret voldsomme anklager. Vi har jo også nogle eksperter på programmet. Både en læge og en diætist. Og det, man kan sige her er, at det, vi gerne vil sætte fokus på, er overvægt og usund livsstil. Vi gør vores for at hjælpe, og ja, det er rigtigt, at de kendte kommer til at føre en for dem usund livsstil i tre måneder, hvor de skal tage på og komme ud af den gode form, som de i det daglige har. Men det er vigtigt at sige, at de alle bliver tilset af en læge undervejs og i øvrigt er sunde og raske. De skal ikke løbe en risiko. Det er jo ikke anderledes, end du kan se en skuespiller, der tager på for at kunne spille en rolle, og det foregår alt sammen med en læge involveret. Så jeg synes ikke, at der er nogen, der udnytter vores trænere eller gør grin med overvægtige. Netop fordi det handler om, at de skal tabe sig. Jeg synes faktisk, det er en forkert kritik, og den skyder ved siden af mål. Jeg synes, kritikken er urimeligt hård.

- Landsforeningen for Overvægtige siger, at jeres program er decideret ødelæggende for det arbejde, de forsøger at lave, hvis folk tror, at man skal gribe svær overvægt an, som I viser det i programmet.  Fordi det er en kronisk sygdom, der kræver andet end kost og motion. Bør I ikke have trænere, der har styr på de bagvedliggende faktorer?

- Trænerne står ikke alene. Vi har selv eksperter tilknyttet i form af læger og diætister, der hjælper trænerne undervejs. Det her er ikke tænkt som en kur. Det er tænkt som noget, der gerne skulle hjælpe til at få ændret deltagernes livsstil, og derfor får trænerne også rådgivning.

- Du lyder overrasket over kritikken?

- Jeg er ikke overrasket over, at nogen synes, det er kontroversielt, at vi beder folk om at tage på. Men jeg er meget overrasket over, at vi skulle gøre grin med nogle, der er overvægtige. Det synes jeg er så forkert, som noget kan være. Jeg taler ikke imod folk, der har ekspertise inden for svær overvægt. De er eksperter og laver ikke andet. Jeg vil bare gerne slå fast, at det her handler om at hjælpe nogle mennesker med at tabe sig. Og det foregår på en ordentlig måde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: