Seere tordner mod TV2: - I burde skamme jer

En lang række seere er utilfredse med, at TV2 har valgt at rykke flere programmer på grund af coronavirus

De mange seere er utilfredse med, at programmer, som allerede er optaget på forhånd, bliver udskudt. Foto: Henrik Ohsten/TV 2
De mange seere er utilfredse med, at programmer, som allerede er optaget på forhånd, bliver udskudt. Foto: Henrik Ohsten/TV 2

I kølvandet på coronakrisen har TV2 valgt at udskyde en række programmer - heriblandt også programmer, der er forproducerede, og som skulle have premiere i denne uge og den kommende tid.

Forleden udskød de således programmet 'Stormester', og fredag meddelte de, at 'Hjem til gården' blev udskudt - kun to dage før premieren.

To dage før premieren: TV2 med trist nyhed

- Vi er i en situation, hvor vi ganske enkelt ikke ved, hvornår vi kan begynde at producere nye programmer, og det risikerer at gå ud over planen resten af året, sagde TV2's programdirektør, Lotte Lindegaard i den forbindelse til tv2.dk.

Lene Beier er vært på 'Hjem til gården', som nu også er blevet udskudt. Arkivfoto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
Lene Beier er vært på 'Hjem til gården', som nu også er blevet udskudt. Arkivfoto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix

Rasende seere
Men beslutningen er langt fra faldet i god jord hos alle, og udmeldingen har således fået en lang række seere til tasterne på TV2's Facebook-side, hvor de udtrykker deres utilfredshed med, at TV2 vælger at udskyde programmer, der er produceret i forvejen.

TV2 bekræfter trist nyhed

'Stormester var det, mega mange seer ønskede at se, som folk se frem til og I kom med, at I intet havde til efteråret, men I startede jo 'Hjem til Gården' snart - også aflyser I så også det... TV2 i skulle skamme jer', skriver en utilfreds seer og fortsætter:

'Send jeres programmer nu og vær ligeglad med kun at have genudsendelser til efteråret! Det er nu folk har brug for noget godt at se, når man render rundt herhjemme. Nogle er syge, nogle er fyret, andre er er pårørende til nogle som er ramt osv', lyder det videre, mens en anden tilføjer:

'Jeg fatter ingenting... I udskyder nye programmer fordi I er bange for ikke at have noget at sende til efteråret. Hvad med nu, hvor vi har al tid i verdenen til at se fjernsyn? Edit: Handler det her om penge? Lige nu er TV2 næsten garanteret seere alligevel', lyder det videre, mens en tredje fortsætter:

'Vi har igennem de sidste par uger oplevet, at I udskyder flere og flere programmer. Jeg kan til dels forstå dem, som der måske har et live publikum. Men færdigproducerede programmer, såsom fx Stormester.. Hvis det ikke er nu vi har tiden til at kunne nyde disse programmer, hvornår er det så?', skriver en vred seer og fortsætter:

'Jeg syntes, det er under al kritik, at jeg på mit TV2play abonnement skal betale for genudsendelser, når det lige præcis er programmer som Verdensmænd og Stormester der gør, jeg har abonnement hos jer. Eller er det en sparerunde I er i gang med, fordi I påtænker at give os alle samme 1 måned gratis medlemskab?'.

Også ærgerlige
Til Ekstra Bladet fortæller programdirektør Lotte Lindegaard, at de er ærgerlige over, at de har været nødt til at rykke en række programmer.

'Vi er ligeså ærgerlige som alle andre, for vi havde også set frem til en forårssæson, som så anderledes ud, end tilfældet er nu. Faktum er dog, at vi står i en situation, som ingen havde kunnet forudse og på nuværende tidspunkt ved vi simpelthen ikke, hvornår vi igen kan komme i gang med optagelser til nye programmer', skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

'Vi er derfor nødt til, ikke mindst af hensyn til seerne, at gentænke vores planlægning, og det betyder altså blandt andet, at vi i en uge, hvor vi skulle have haft premiere på tre programserier, vælger at gemme den ene, så vi er sikre på at have indhold, også til vi når ud på den anden side af krisen', skriver hun videre.

Ifølge programdirektøren arbejder de på højtryk for at finde løsninger, så seerne stadig kan få god tv.

'Vi gør, hvad vi kan for at komme tilbage på sporet, men vi kæmper mod en hård virkelighed. I sidste uge fik vi ’Go’ morgen Danmark’ tilbage i fladen, og fra på mandag er ’Natholdet’ også tilbage på sin vante plads, dog selvfølgelig i en version, der er tilpasset vores nye virkelighed og de retningslinjer, der nu følger med', siger Lotte Lindegaard.