Seere tordner mod TV2: - Kom nu ind i kampen!

En lang række danskere er gået til tasterne for at udtrykke deres utilfredshed med TV2's mængde af genudsendelser under coronakrisen

De seneste måneder har danskerne kunnet se 'Olsen Banden' igen og igen. Foto: Nordisk Film
De seneste måneder har danskerne kunnet se 'Olsen Banden' igen og igen. Foto: Nordisk Film

De sidste måneder har udbredelsen af coronavirus ført til, at en lang række tv-optagelser og programmer er blevet udskudt, heriblandt 'Hjem til gården', 'Stormester' og 'The Bachelor'.

Ifølge TV2 har de udskudt programmerne for at sikre sig, at de også har relevant indhold til efteråret.

Det har ført til, at TV2 har måttet ty til andre midler, og derfor har seerne blandt andet de seneste mange fredage kunnet få et gensyn med 'Olsen Banden', hvis de har tunet ind på TV2.

Men det er langt fra faldet i god jord hos alle seerne. Flere af dem mener nemlig, at TV2 sender alt for mange genudsendelser i øjeblikket, og det har fået dem til tasterne på TV2's Facebook-side.

'Har I fuldstændig helt og aldeles mistet evnen til at sende andet end 'Olsen Banden'-film som underholdning? Spørgsmålet er, om man ikke er SÅ mættet af genudsendelsesfilm på TV2, at man vælger de andre kanaler fremover...', skriver en på TV2's Facebook, mens en anden fortsætter:

'En gang var I klart nr. 1, når det handlede om topunderholdning og fede udsendelser... Tænk sig, at DR1 har overhalet jer... Det havde jeg i min vildeste fantasi aldrig troet ville ske. Nuvel, de er stadig kongen af genudsendelser. Men de har dog ALDRIG formået at sende den samme film flere dage i træk!', skriver en anden.

Ifølge flere seere er det på tide, at TV2 skruer ned for mængden af 'Olsen Banden' på kanalen. Foto: Nordisk Film
Ifølge flere seere er det på tide, at TV2 skruer ned for mængden af 'Olsen Banden' på kanalen. Foto: Nordisk Film
 

Præmien til vinderparret i aftenens afsnit af 'Sommerdrømme' faldt på et tørt sted hos Laura Emilie Thomsen og Isse Dahir, som ikke før var løbet med sejren. Foto: Jørn Deleuran / TV 2 Film, tv & radio TV2-par: Det så du ikke på tv

'TV2. Nu tror jeg godt nok, vi er mange, der er ved at være godt og grundig trætte af at se 'Olsen Banden'-film.
Vi kan dem alle både forfra og bagfra efterhånden. Kunne I ikke tage og sende noget andet. Vi betaler trods alt temmelig mange penge for det', skriver en tredje, mens en fjerde fortsætter:

'TV2 er den kanal med flest genudsendelser. Det kan sgu da ikke være rigtigt, at vi gang på gang skal betale for se gentagelse på gentagelse. Jeg tror, at TV2 har sendt 'Olsen Banden' de sidste to-tre måneder. Derudover genudsendes 'Hvem vil være millionær', 'Krejlerkongen', 'Barnaby' ....jeg kan faktisk ikke nævne en eneste udsendelse gennem de sidste uger, som ikke var en genudsendelse, udover nyheder, som i øvrigt også snart ligner en genudsendelse. Kom nu ind i kampen TV2, og send og noget nyt tv eller noget, som ikke er sendt de sidste tre år.

'Stormester' er et af de mange nyproducerede programmer, som er blevet udskudt grundet coronavirus. Foto: Henrik Ohsten/TV 2
'Stormester' er et af de mange nyproducerede programmer, som er blevet udskudt grundet coronavirus. Foto: Henrik Ohsten/TV 2
 

Masser af nyt stof
Under flere af opslagene på Facebook-siden har TV2 valgt at svare på seernes kritik. Her påpeger de, at de snart igen er aktuelle med nye formater.

'Vi har en plan, Maj-Britt - og den er genial. De to kommende fredage indtager vi nemlig 'X Factor'-scenen til et brag af en fest, og i morgen kan du synge med på et gensyn med vores skønne artister fra 'Toppen af Poppen', lyder det.

Mads Christensen har mistet sin indtægt, da alle hans arrangementer er blevet aflyst på grund af coronakrisen. Foto: Jan Sommer Danske kendte Blærerøven raser: Jeg vil hellere sluge en levende rotte!

I kommentarsporet kommer TV2 også med et konkret svar til dem, der påpeger, at de for tiden oplever mange genudsendelser.

'Så kan jeg tilføje, at når du oplever genudsendelser på vores kanaler, er det til dels et spørgsmål om økonomi, men også i høj grad et spørgsmål om seerønsker og seertilslutning. Selvom et gensyn med 'Hvem vil være millionær' og 'Kriminalkommisær Barnaby' ikke lige er din kop te, er der mange andre danskere, der stadig følger programmerne', lyder det blandt andet fra TV2.

Ikke flere genudsendelser
Til Ekstra Bladet fortæller TV2's kanalchef, Dorthe Thirstrup, at de ikke sender flere genudsendelser på TV2 end normalt.

'TV2 sender - på trods af coronakrisen - ikke flere genudsendelser end normalt på dette tidspunkt af året. Fredagene har pga. krisen set anderledes ud siden marts, men 'Olsen Banden' har været en strålende afløser for ‘X Factor’ og har fået høje kvalitetsvurderinger og haft et stort publikum - de højeste seertal i adskillige år til disse film på TV2 - i ugerne, inden ‘Fællessang’ gik i gang. Og fra nu og langt ind i sommeren har vi ny dansk underholdning på skærmen hver weekend med ‘X Factor’, 'Toppen af poppen turbus’ og ‘Stormester’, skriver hun i en mail og fortsætter:

'TV2 sender mange nye danske programmer i disse uger, eksempelvis 'Sommerdrømme’, Savmordet’, ‘Min sindssygt sunde familie’, ‘Først til verdens ende‘, forskellige dokumentarer mv. Og lige om lidt starter - ud over ‘Stormester’ - også nye sæsoner af både ‘Rita’ og ‘Hjem til gården’, så vi er på vej mod en sommer med flere store, nyproducerede danske programserier end sædvanligt.