Seerne undrer sig: 'Hvordan kan det lade sig gøre'?

Én bestemt ting undrede 'X Factor'-seerne fredag aften

Flere seere har undret sig over, at der til Five Chair Challenge er mange publikummer. Foto: Lasse Lagoni/TV2
Flere seere har undret sig over, at der til Five Chair Challenge er mange publikummer. Foto: Lasse Lagoni/TV2
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Fredag aften blev der blændet op for den første omgang af de nervepirrende 5 Chair Challenges i 'X Factor', da Oh Land skulle udvælge de fem solister under 23 år, som hun ville have med sig videre i konkurrencen til bootcamp.

I år foregik stoledansen på Kulturværftet i Helsingør og med masser af publikum til stede.

Netop det faktum, at der var mange tilskuere til stede, har undret en lang række seere hjemme i stuerne. På både TV2's og 'X Factors' egne Facebook-sider afkræver en lang række sager derfor svar på, hvorfor der måtte være så mange mennesker samlet midt under en coronapandemi.

'Hvordan fanden kan TV2 afholde dette program, når vi har coronavirus i Danmark og samle så mange mennesker sammen uden afstand og uden mundbind. Håber vores regering griber ind og lukker dette program. Det er fuldstændig uhørt, at TV2 tillader dette program. Jeg håber, TV2 får en kæmpe bøde og bliver meldt til politiet', lyder den kontante melding fra en læser.

Dommerne blæst bagover: - Aftenens største overraskelse

'Hvordan kan det lade sig gøre på forsvarlig vis, at så mange publikum sidder så tæt og uden mundbind dagens program. Programmet er evt ikke live, men det er nok optaget / indspillet efter marts 2020', skriver en anden.

'Hvordan kan I have så mange tilskuere uden mundbind, tætsiddende - spørger bare, er der noget jeg har misforstået omkring forsamlingsforbud. Det er da kønt at alle andre skal overholde restriktioner, men ikke tv?', lyder det videre, mens flere andre seere var hurtige til at give en forklaring til de mange undrende seere.

'Holy moly!! Folk tror det er live!! Det er jo optaget for længe siden i efteråret', skrev en i den forbindelse.

Fredag var det Oh Lands tur til at vælge og vrage blandt sine artister under 23 år. Foto: Lasse Lagoni/TV2
Fredag var det Oh Lands tur til at vælge og vrage blandt sine artister under 23 år. Foto: Lasse Lagoni/TV2

Overholdt gældende retningslinjer
Også TV2 har i forbindelse med de mange beskeder flere gange været ved tasterne på Facebook for at forklare, hvorfor det var muligt at samle så meget publikum til 5 Chair Challenge.

Hård kritik fra dommer: - Jeg tog det med et gran salt

'Du kan tro, at der gælder alle de samme restriktioner for TV 2, som for alle andre. Det er optaget i oktober, hvor restriktionerne så noget anderledes ud end i dag', lyder det fra TV2 i et af kommentarsporerne.

Da 5 Chair Challenge blev optaget tilbage i oktober, var det da også tilladt at samles 500 mennesker til kulturelle arrangementer, hvis deltagerne sad med ansigtet samme vej, overholdt afstandskrav og sprittede af, og ifølge Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV2, blev alle de retningslinjer overholdt i forbindelse med optagelserne.

'Optagelserne til 5 Chair Challenge er lavet tilbage i oktober, og vi har naturligvis levet op til alle retningslinjer, der var gældende på det tidspunkt', skriver Dorte Borregaard i en mail til Ekstra Bladet.

De mange musikere, der har siddet bag dommerbordet i 'X Factor', har ikke helt ubetydelige formuer at gøre godt med. Læs om de rige dommere her (+).

Dommerne var blæst bagover af 17-årige Nikoline Steen Kristensen fra Sørvad både til hendes audition og 'Five chair challenge'.
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind