Skaber af Bamse og Kylling Mogens Vemmer er død

Mogens Vemmer stod bag flere populære børneprogrammer. Han blev 84 år

Foto/redigering: DR/Lasse Brøndal

DR's navnkundige B&U-chef Mogens Vemmer, der blandt andet er kendt som manden bag populære børneprogrammer som Bamse og Kylling og Kaj Andrea er død, 84 år.

Det skriver Politiken.

Tilbage i 1968 blev han chef for det, der hed Børn og ungdomsafdelingen i Danmarks Radio. Her omdannede han afdelingen til en rugekasse for talenter, der kom til at præge børnefjernsyn, skriver Politiken.

Han var med under hele børne-tv's guldalder, hvor han blandt andet introducerede seerne for navne som Jesper Klein og Poul Nesgaard.

Han stoppede som chef i 2000, hvorefter han fortsatte som mentor. Seks år senere udgav han sine erindringer i en bog med titlen Fjernsyn for dig. 

Mogens Vemmer var egentlig uddannet som lærer. Han havde studeret på Blaagaard Seminarium, hvor han i studietiden var vikarierende studenterspeaker i det, som dengang blev kaldt Statsradiofonien. 

Det var blandt andet det speakerjob, der gav ham lyst til at prøve kræfter med radiomediet, skriver Journalisten dengang han stoppede som chef B&U-afdelingen i år 2000.

Han var også manden bag figurerne Ingrid og Lillebror og Poul og Nulle.

I 2015 lavede Ekstra Bladet dette interview med Mogens Vemmer. Det kan du genlæse her:

Voksne skal ikke tale børnesprog. Som Nulle en gang sagde: ’Hvis børn ikke kan forstå, hvad man siger, må de se at få det lært, mener Mogens Vemmer. Foto: Philip Davali Samfund DR's gale 'røde lejesvend': Vanvittige Vemmer