Annonce:
Annonce:

Skidt start for ny Afdeling Q-film

'Marco Effekten' har ikke trukket ret mange i biograferne i premiereweekenden

Se traileren her.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Selvom den nye film i serien om Afdeling Q kan lokke med et stjernespækket cast, har det tilsyneladende ikke været nok til at trække biografgængerne til i weekenden.

'Marco Effekten', der havde premiere i torsdags, har således blot solgt 71.007 billetter på landsplan henover weekenden.

Det skriver Filmmagasinet Ekko.

I den nye film har Ulrich Thomsen overtaget hovedrollen som Carl Mørck i stedet for Nikolaj Lie Kaas, der senest spillede den hårdkogte efterforsker i 'Journal 64' fra 2018.

Om det er dette skift, der har misfornøjet publikum, er ikke til at sige, men ifølge Ekko lokkede forgængeren hele 215.000 seere i biograferne i premiereweekenden.

Godt vejr
Over for mediet forklarer distributionschef ved Nordisk Film, der står bag 'Marco Effekten', Frederik Honoré, at man ikke ser salgstallene som et nederlag for filmen.

'Vi er nu ganske godt tilfredse vejret taget i betragtning. Det har været den koldeste maj måned i mands minde, og nu kom solen desværre. Biografbesøg har nok ikke stået øverst på publikums agenda i denne weekend', skriver han til Ekko.

Sammenligner ikke

Over for Ekstra Bladet understreger Frederik Honoré, at man hos Nordisk Film ikke sammenligner 'Marco Effekten' med de fire foregående film baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellerbøger.

'Vi er fantastisk stolte af 'Marco Effekten'. Vi har lavet et reboot af hele Afdeling Q-universet. Og det er klart, at når man starter forfra og opbygger noget nyt og dermed har det 'lange lys på', er der også andre forventninger. Derfor sammenligner vi ikke os selv med de fire foregående film. Udgangspunktet er et helt andet her, og i det lys er vi kommet godt ud af startblokken', skriver han i en mail.

- Hvad synes I om den modtagelse, filmen har fået af anmeldere og publikum?

'Igen, når man rebooter et kendt univers, vil der altid være delte meninger – både hos anmelderne og blandt biografgængerne – det er der ikke noget usædvanligt i. Tænk bare på diskussionerne om de forskellige Bond-film', skriver han og fortsætter:

'Mange er superglade for, at vi har et andet take på universet. Og andre synes, vi skulle have fortsat i samme spor som de andre film. Men i Nordisk Film har vi sat os for at starte en helt ny fortælling om Afdeling Q, som skal udvikle sig over de kommende seks film. Og med den modtagelse, vi har fået indtil videre, er vi glade og ser frem til at arbejde med universet de næste mange år.'

Efter genåbningen af biograferne gælder det, at man skal fremvise coronapas, når man skal ind og se film. Desuden gælder det, at der maksimalt må være 500 personer til stede ved en filmvisning.

Ekstra Bladets anmelder var begejstret for 'Marco Effekten' og gav den fem stjerner. Læs hans anmeldelse her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: