Annonce:
Annonce:

Snyderi i 'Robinson': Sådan gik det til

Spoiler-alert: Artiklen afslører detaljer fra mandagens afsnit af 'Robinson Ekspeditionen', hvor en række deltagere bliver taget i snyd

Hold Syd bliver konfronteret med deres snyderi i 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: Nent Group Danmark
Hold Syd bliver konfronteret med deres snyderi i 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: Nent Group Danmark
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I 'Robinson Ekspeditionen' på TV3 skal deltagerne klare sig gennem udfordringerne uden andet mad, end det de kan skaffe i naturen og ved at vinde programmets konkurrencer.

Den regel har flere deltagere i den nuværende sæson dog valgt at se stort på.

I mandagens afsnit kommer det frem, at flere deltagere på Hold Syd, der har kæmpet sig til historisk mange sejre, både har modtaget ris og kød fra de lokale og hentet bananer på ulovlig vis i en plantage i nærheden af deres lejr.

Og deltagerne bliver en efter en hevet til side af vært Jakob Kjeldbjerg, der konfronterer dem med snyderiet og beder dem lægge alle kort på bordet.

Kjeldbjerg: Derfor bliver de ikke smidt ud

Vært Jakob Kjeldbjerg understreger, at han ser med ganske alvorlige øjne på sæsonens snyderi.

'Idet en deltager modtager mad udefra eller forlader det med produktionen aftalte, afgrænsede område på stranden, træder deltageren de facto ud af Ekspeditionen. Uanset om det skyldes kedsomhed, sult, eller "behov for eventyr", så svarer det i min optik til, at man giver op. Man kan eller vil ikke klare udfordringen, som 'Robinson' jo handler om: At overkomme sult, kedsomhed og det sociale spil med og mod kammeraterne. Dette er en hån mod dig som seer, og tarveligt overfor de mange, der uden held søgte om at komme med i Ekspeditionen', lyder det i en kommentar fra Kjeldbjerg.

Han forklarer dog, at det ikke var så nemt, at de bare kunne smide alle 'snyderne' ud.

'På det tidspunkt ved vi ikke med sikkerhed, hvor mange der har snydt. Og uden deltagere er der ingen Ekspedition. Dyster, strider og dødskampe er bygget på forhånd og kræver x antal deltagere. Derfor fortæller vi ganske enkelt historien, som den er. Dermed kan du som seer, som altid, forholde dig til deltagerne og deres ageren', forklarer Jakob Kjeldbjerg.

Én af dem, der har taget del i snyderiet, er Oliver.

Annonce:

- Da Christian bliver sendt ud, fortæller han til produktionen, at nogle af os på hold syd har været oppe i en lokal plantage og hente bananer. Vi havde det indtryk, at de lokale havde givet os lov, ellers havde vi aldrig gjort det, lyder det fra Oliver, der også forklarer, at de lokale flere gange kom med mangoer og en enkelt gang med noget kød.

Oliver er en af dem, der har hentet bananer i en plantage. Foto: Nent Group Danmark
Oliver er en af dem, der har hentet bananer i en plantage. Foto: Nent Group Danmark

Men det er langt fra alt, der kommer frem i programmet.

- Da jeg finder ud af, at der er noget galt, lægger jeg mig fladt ned og tager det på mig, at jeg har været med ude og hente bananer. Jeg ved, at der er nogen, der har fået noget lam eller oksekød, men for mig var det vigtigt at holde vores aftale om ikke at sætte navne på andre, men at man tog det på sig, som man selv havde taget del i, siger Oliver.

Lægger op til krig
Sådan er det dog ikke alle, der har det.

Hverken Peter, Ralf, Jesper, Anders eller Amanda Sascha, der alle er fra det gamle Hold Syd, går til bekendelse i programmet. Og ifølge Oliver gør det ham så rasende, at han farer i kødet på sine tidligere holdkammerater.

Annonce:

- Hvis jeg selv har haft fingrene i kagedåsen, så vil jeg altid lægge mig fladt ned og tage fejlen på mig. Når der står nogle ovre på det andet hold, som angriber os, men ikke vil anerkende deres del, så lægger de op til krig, siger han.

Peter mener ikke, man kan sige, de har snydt. Foto: Nent Group Danmark
Peter mener ikke, man kan sige, de har snydt. Foto: Nent Group Danmark
 

Det kulminerer i en konfrontation mellem Oliver og Peter, der dog ikke kan genkende Olivers udlægning.

- Jeg ved ikke, om man kan kalde det snyd. Efter nogle få dage, hvor regnen stod ned, var der en af vagterne, der fik ondt af os. Jeg havde lagt mig til at sove, men blev vækket af en de andre deltagere, og så blev der sendt en pose rundt med et eller andet kød. Så jeg fik et stykke på størrelse med en femkrone, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg var også med Oliver og Ninos ude for at finde mad en dag, hvor vi kom forbi den plantage, hvor de efterfølgende tog bananer fra, men der tog vi ikke noget. Så jeg følte ikke, jeg havde noget at bekende.

Taler ikke sammen i dag

Det er dog ikke kun snyderiet, der får bølgerne til at gå højt mellem Oliver og Peter.

Begge forklarer de, at den dårlige stemning mellem dem begyndte langt tidligere i ekspeditionen. For Peter er det, da Oliver på et tidspunkt tager Hold Nord i forsvar, mens Oliver forklarer, at Peter flere gange kommer med kommentarer, som han mener er nedladende.

- Den irritation, jeg har, og den korte lunte, jeg har fået opbygget, kommer ekstra meget til udtryk, fordi han ikke erkender, hvad han selv har taget del i, forklarer Oliver.

Ifølge Peter er det Oliver, der overreagerer.

- Situationen eksploderer i det øjeblik, at det kommer på bordet, at det er os, der får smørrebrød. Hvad der ikke kommer med på tv er, at både Ralf og jeg faktisk siger, at vi gerne vil kæmpe om det, forklarer han.

I dag er de to ikke på talefod. De fortæller dog begge, at de har et fint forhold til mange af de andre deltagere.

Hvad der videre sker i 'Robinson Ekspeditionen', kan du følge mandage klokken 20 på TV3 og på Viaplay.

Annonce:

Christian, der røg ud af 'Robinson Ekspeditionen' i sidste uge, har medvirket i et andet velkendt tv-program for år tilbage. Dengang blev han stemt ud, men hevet ind i programmet igen, fordi han var for fed en karakter at undvære. Læs mere om det her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Jakob Kjeldberg fortæller om, hvordan det var at optage 'Robinson Ekspeditionen' under corona.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: