Spærret inde i tv-program: Først nu hører de om coronavirus

De tyske 'Big Brother'-deltagere er nu informeret om den igangværende pandemi

Deltagerne  er nogle af de sidste i verden til at høre om coronavirussen. Foto: SAT 1/DPA
Deltagerne er nogle af de sidste i verden til at høre om coronavirussen. Foto: SAT 1/DPA

Imens hele verden har talt om coronavirus, har en flok tyskere været spærret inde i et hus som deltagere i tv-programmet ’Big Brother’.

Her har de siden 6. februar gået rundt i lykkelig uvidenhed om den verdensomspændende virus, der har kostet tusindvis af menneskeliv. Men nu har de fået beskeden.

Det skriver BBC.

Deltagerne kunne høre, hvordan mere end 8600 tyskere er registreret smittet, og 23 er døde, hvilket fik flere deltagere til at bryde ud i tårer.

For at understrege situationens alvor fik de lov at stille spørgsmål til en læge, der sad bag et glasvindue i huset i Køln, mens der også blev vist video af venner og familie, der forsøgte at nedtone problemet med coronavirus og understregede, at deltagerne nok var det sikreste sted i hele Tyskland.

Fire nye deltagere, der indtog ’Big Brother’-huset 9. marts, fik klare instrukser om, at de ikke måtte fortælle om coronavirussen.

Normalt får deltagerne kun information udefra i tilfælde af dødsfald i den nære familie, men efter en shitstorm på de sociale medier besluttede produktionen sig for at informere dem.

Foto: SAT 1/DPA Samfund De er de sidste til at opdage coronavirussen

I det tyske program er der tale som et eksperiment i at distancere sig selv socialt. Det er et twist i forhold til det normale format, hvor deltagerne bliver delt mellem to huse - et hus, hvor der er luksus, og et, hvor der kun er det nødvendige.

Ifølge BBC News er der også igangværende 'Big Brother'-produktioner i Canada og Australien. Her er deltagerne også blevet informeret, mens deltagerne i den brasilianske udgave stadig bevæger sig rundt i lykkelig uvidenhed.