Står overfor ubærligt valg

Aksel Kempf risikerer at skulle vælge mellem 'X Factor' eller sin studentereksamen

Aksel (til venstre) og Magnus er blevet gode venner under deres deltagelse i 'X Factor', hvor de blev sat sammen som gruppe af Ankerstjerne. Foto: Jonas Olufson
Aksel (til venstre) og Magnus er blevet gode venner under deres deltagelse i 'X Factor', hvor de blev sat sammen som gruppe af Ankerstjerne. Foto: Jonas Olufson

Coronavirus satte for et par uger siden en brat stopper for 'X Factor' på TV2 efter tredje liveshow, og siden da har det været uvist, hvornår det populære underholdningsprogram kan vende tilbage til skærmen.

Det har efterladt de tilbageværende deltagere i uvished og i en helt ny hverdag, som de pludselig skal vænne sig til.

For gruppen Aksel og Magnus har udskydningen af 'X Factor' især haft stor betydning.

Under 'X Factor' boede de to sammen i København, men som konsekvens af coronavirus har Aksel været nødt til at flytte hjem til Odense, og gruppen er derfor nu langt fra hinanden. Det gør det sværere at øve.

- Det gik jo fra 110 i timen til at stå stille, men ret hurtigt fandt vi ud af, at vi stadig skal være klar. Fordi 'X Factor' skal starte igen på et tidspunkt. Så vi har forsat med at arbejde sammen, men bare hjemmefra og online, siger Aksel Kempf til Ekstra Bladet.

- Vi har kontakt med hinanden næsten dagligt, for der har været ting, vi har skullet have styr på, og de andre øver sig også, så det er vi også nødt til, selvom vi bor hver for sig. På den måde har vi jo en ulempe i forhold til solisterne, fordi de bare er sig selv og kan øve, som de plejer. Det kan vi ikke. Så det hele må foregå digitalt, og det er også den måde, vi kommunikerer med Ankerstjerne (deres mentor, red.).

Aksel glæder sig til, at han igen skal stå på scenen med Magnus i 'X Factor'. Foto: Tariq Mikkel Khan
Aksel glæder sig til, at han igen skal stå på scenen med Magnus i 'X Factor'. Foto: Tariq Mikkel Khan

Frustrerende
For Aksel Kempf har det været en ambivalent oplevelse pludselig at have en uforudset pause fra 'X Factor'.

Rasende Sofie Linde: 'Det her er vanvittigt'

- Det er selvfølgelig frustrerende og mærkeligt. Det var det især i starten. Men det var også dejligt at trække vejret, og nu savner man det endnu mere og glæder sig til at komme tilbage. Så nu afventer vi bare situationen og håber, at vi snart kan komme i gang igen, siger han og fortsætter:

- Det handler jo heller ikke bare om, om 'X Factor' starter eller ej. Det handler også om, hvor jeg bor. Hver gang det bliver udskudt, ved jeg ikke, hvor jeg bor. Bor jeg i Odense eller København? Det er hårdt oppe i hovedet, siger 'X Factor'-deltageren.

'X Factor' er dog ikke det eneste, der fylder hos Aksel Kempf for tiden. Han går til daglig i 3.g, og hans afsluttende eksaminer bliver derfor også påvirket af coronavirus.

Aksel (til venstre) kan være nødt til at vælge mellem 'X Factor' og sin studentereksamen. Foto: Linda Johansen
Aksel (til venstre) kan være nødt til at vælge mellem 'X Factor' og sin studentereksamen. Foto: Linda Johansen
 

Forleden meddelte regeringen, at landets elever i 2.- og 3.g skal op til færre afsluttende eksaminer i år grundet coronavirus. Det bliver dermed også tilfældet for Aksel Kempf.

- Vi har fået en udmelding om, at vi skal op til tre eksaminer og i gang 20. april. Det bliver et puslespil, jeg skal finde ud af, for jeg er nødt til at finde ud af, hvordan jeg kan klare det og 'X Factor' samtidig, hvis det starter oveni mine eksaminer, siger han og fortsætter:

- Jeg er nervøs for det, for hvis 'X Factor' ligger samtidig, kan jeg ikke blive student eller være med i 'X Factor', og så skal jeg til at vælge, og det vil jeg ikke.

Blachman overrasker: Sælger igen

Studenterkørsel i fare
Også Aksel Kempfs dimissionsfest og studenterkørsel er i fare.

- Det kan være, det bliver udskudt og aflyst, fordi vi ikke må være så mange samlet. Jeg er rigtig træt af, hvis studentertiden bliver ødelagt. Jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke skal videre på en videregående uddannelse, så for mig er det mest på grund af det sociale, at jeg er i gymnasiet, så det er det, jeg har glædet mig allermest til. Men jeg håber, situationen bliver bedre inden da.

Aksel Kempf er nu for alvor begyndt at glæde sig til, at han igen kan vende tilbage til livestudiet i 'X Factor'.

TV2 med stor 'X Factor'-nyhed

- Jeg har fået mere blod på tanden, og jeg glæder mig helt vildt.

- Er du bange for, at seerne derude har glemt jer?

- Jeg tænker, at på grund af at corona er så stor og en alvorlig ting, så fylder den meget. Alt andet end corona er nedprioriteret. Jeg håber derfor også, at det vil være et tegn på, at vi er på vej tilbage til det normale, når vi starter op med 'X Factor' igen, og at folk vil se med og have brug for at komme tilbage til normalen. Jeg glæder mig i hvert fald.

Allerede torsdag aften klokken 20.00 kan du få et gensyn med årets 'X Factor'-deltagere i programmet 'X Factor - sammen hver for sig', hvor vi får en status på, hvordan det går deltagere, dommere og ikke mindst vært, Sofie Linde.