Stor ændring i 'X Factor'

Seerne kan stadig stemme, men deltagerne er sikre på overlevelse

Lise Rønne beværter programmet stedet for den sygemeldte Melvin Kakooza.
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Der er normalt lagt op til drama på første dag ved 'X Factor's liveshows, når den allerførste deltager traditionen tro sendes ud af konkurrencen.

Men sådan bliver det ikke i år.

Når Lise Rønne går på scenen som erstatning for den sygemeldte Melvin Kakooza, vil deltagerne kunne ånde lettet op ved tanken om, at der i år ikke stemmes nogen hjem allerede i første afsnit.

Lise Rønne bliver ny 'X Factor'-vært

Det oplyser kommunikationsbureauet Have A/S på vegne af TV2 i en pressemeddelelse.

'I første liveshow er der ingen afgørelse. Seerne kan stadig stemme, og stemmerne går videre og tælles med i andet liveshow, hvor vi har den første afgørelse', lyder det.

Melvin Kakooza skulle have taget over for Sofie Linde. Foto: Mogens Flindt
Melvin Kakooza skulle have taget over for Sofie Linde. Foto: Mogens Flindt

Der er en risiko
Dermed ændres der på formen. De senere år har det første afsnit kostet navne som Nicklas Mietke, Dr. Rolf og Kanylerne samt Anja Nynne livet i programmet.

'Intet er som det plejer her i coronatiden, og det er særlige vilkår at producere 'X Factor' i. Vi tager alle tænkelige forholdsregler for at passe så godt på de medvirkende og produktionen som overhovedet muligt, men det er jo en risiko, at nogen af deltagerne kan blive syge og må udgå. Så derfor prøver vi noget nyt i år og freder alle deltagerne i første liveshow', siger underholdningsredaktør på TV2 Dorte Borregaard, der fortsætter:

'Seerne kan stemme som de plejer, og alle stemmer går så videre til andet liveshow, hvor første solist eller gruppe stemmes ud af programmet. Det har også den fordel, at alle deltagere lige får en chance for at lande i showet, og seerne får mulighed for at danne sig et indtryk af deltagerne, inden nogen skal stemmes ud'.

Ramt af hjernetumor

Det første program giver comeback i værtsrollen til Lise Rønne, som har taget over for Melvin Kakooza, der skulle have vikarieret for Sofie Linde.

Men mandag oplyste manageren for Melvin Kakooza, Jakob Riis, at værten har været ramt af en hjernetumor, og at han derfor har brug for fred og ro sammen med familien.

'Melvin har i den sidste tid haft ubehag og er derfor blevet undersøgt grundigt. Det har desværre vist sig, at han i noget tid har gået rundt med en hjernetumor i baghovedet, som har vist sig at være godartet. Den er nu blevet opereret væk. Det er naturligvis et kæmpe chok for ham og hans familie, og de har nu brug for al den ro, de kan få for, at han kan komme sig. Jeg håber og appellerer til forståelse for, at vi ikke har yderligere kommentarer i den kommende tid,' lyder det i udtalelsen fra Jakob Riis.

Melvin skal ikke være vært på 'X Factor': Ramt af hjernetumor

Lise Rønne har tidligere været vært for programmets i dets spæde start på DR1. Foto: Andreas Merrald
Lise Rønne har tidligere været vært for programmets i dets spæde start på DR1. Foto: Andreas Merrald

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING