Svensk sexskandale skal filmatiseres

Den afslørende bog om chikane og sexovergreb i de højeste cirkler af svensk kulturliv bliver filmatiseret

Maren Louise Käehne har senest skrevet manuskriptet til dramafilmen
Maren Louise Käehne har senest skrevet manuskriptet til dramafilmen "Dronningen". Nu skal hun filmatisere den afslørende svenske bog "Klubben". Foto: Pressefoto/Free

Det Svenske Akademi, der uddeler Nobelprisen i litteratur, havnede i 2017 i en kæmpe krise, efter en række voldtægtsanklager mod et fremtrædende medlem kom frem.

Den svenske journalist Matilda Voss Gustavsson offentliggjorde i november 2017 en artikel i det svenske medie Dagens Nyheter, hvor 18 kvinder stod frem og fortalte om voldtægt, trusler og chikane centreret omkring en fremtrædende profil i svensk kulturliv og kulturinstitutionen Forum, der havde tætte forbindelser til Det Svenske Akademi.

Deler stor nyhed

Dansk manuskriptforfatter
To år efter afsløringen, som sendte chokbølger gennem Sverige, udgav Matilda Voss Gustavsson bogen 'Klubben', som gik endnu dybere ned i sexskandalesagen.

Bogen skal nu filmatiseres af Nordisk Film Production, som har købt rettighederne. Det annoncerer produktionsselskabet i en pressemeddelelse.

Det bliver den danske manuskriptforfatter Maren Louise Käehne, som senest har skrevet manuskriptet til det prisbelønnede drama 'Dronningen', som skal skrive manuskriptet til filmatiseringen af 'Klubben'.

Ekstremt velfungerede kærlighedsforhold

- For mig er 'Klubben' en fortælling om magtens tiltrækningskraft, og om hvad der sker, når mennesker fratages deres egen stemme - både som individer og som kunstnere, siger Maren Louise Käehne i pressemeddelelsen.

- Det er en kondenseret page-turner med et drama, der er en gangsterfilm værdig. Med sit komplekse tema, sin fascinerende arena og sine fængslende karakterer indeholder 'Klubben' alle de elementer, jeg som manuskriptforfatter er draget mod, siger hun.

De seneste år har Nordisk Film Production stået bag film som 'Før frosten', 'En helt almindelig familie' og førnævnte 'Dronningen'.