Annonce:
Annonce:

Svenske stjerner med i 'Riget'

Flere store svenske skuespillere medvirker, når Lars von Triers 'Riget Exodus' får premiere næste år

Få en forsmag på den tredje sæson af 'Riget' her.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

En stribe nye svenske navne vil optræde i tredje sæson af den legendariske tv-serie 'Riget', som ventes at blive sendt i 2022 under navnet 'Riget Exodus'.

Det skriver DR, Viaplay og Zentropa i en pressemeddelelse.

Tv-serien blev vist første gang i 1994 og er skabt af den danske filminstruktør Lars von Trier.

Blandt de nye navne i serien er Tuva Novotny, der skal spille lægen Anna, som blandt andet har til opgave at kontrollere sine kolleger og sikre, at alt går rigtigt til.

Filmpremiere i 2018. Tuva Novotny spiller i en ny sæson af tv-serien
Filmpremiere i 2018. Tuva Novotny spiller i en ny sæson af tv-serien "Riget" lægen Anna, som blandt andet har til opgave at kontrollere sine kolleger og sikre, at alt går rigtigt til, skriver Viaplay, DR og Zentropa i en pressemeddelelse. (Arkivfoto) Foto: Jordan Strauss/Ritzau Scanpix
 

Tuva Novotny har tidligere haft roller i de danske film 'Sandheden om mænd', 'Krigen' og 'Selvmordsturisten'.

Også Mikael Persbrandt, der er kendt fra både danske og internationale film som 'Hævnen', 'Hobbitten'-trilogien og 'Kong Arthur' og i Danmark ikke mindst som efterforskeren Gunvald Larsson i krimiserien 'Beck', er ny på Riget.

Den svenske skuespiller Alexander Skarsgård har senest haft hovedrollen i filmen 'Godzilla versus Kong'. Næste år gæsteoptræder han i en ny sæson af Lars von Triers tv-serie
Den svenske skuespiller Alexander Skarsgård har senest haft hovedrollen i filmen 'Godzilla versus Kong'. Næste år gæsteoptræder han i en ny sæson af Lars von Triers tv-serie "Riget". (Arkivfoto) Foto: Charles Sykes/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Her skal han spille overlæge Helmer Junior, der er søn af Stig Helmer, som i de første to sæsoner var kendt som en notorisk dansk-hadende svensk overlæge.

Ernst-Hugo Järegård, der spillede den svenske overlæge i 1990'erne, er død, siden den anden sæson blev indspillet. Det samme gælder en række andre af de oprindelige skuespillere.

De svenske skuespillere mødes i serien, når det skæve forhold mellem Danmark og Sverige ifølge pressemeddelelsen når nye højder.

I 'Riget Exodus' har svenskerne på Rigshospitalet fundet hinanden og sammen etableret samtalegruppen 'SA' - Swedish Anonymous.

De mødes i kælderen på hospitalet for i skjul at udtrykke deres frustration over danskernes 'joviale og arrogante omgangsform'. Som tingene udvikler sig, spirer et oprør i gruppen, lyder det i pressemeddelelsen.

Filmfestival i Berlin, Tyskland, i 2016. Den svenske skuespiller Mikael Persbrandt kommer til at spille med i en ny sæson af Lars von Triers
Filmfestival i Berlin, Tyskland, i 2016. Den svenske skuespiller Mikael Persbrandt kommer til at spille med i en ny sæson af Lars von Triers "Riget", når den har premiere i 2022. (Arkivfoto) Foto: Michael Sohn/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Den svenske skuespiller Alexander Skarsgård, som har fået sit store Hollywood-gennembrud inden for de senere år, gæsteoptræder i den nye sæson som advokat på Rigshospitalet. En rolle, han arver efter sin far, Stellan Skarsgård, som også spillede advokat i anden sæson af 'Riget'.

Dansk-svenske David Dencik har også en gæsteoptræden i den nye sæson. Her spiller han Bosse, lederen af gruppen Swedish Anonymous.

Derudover vil Ida Engvoll og Anders Mossling være at finde blandt svenskerne på Rigshospitalet. Det samme gælder dansk-svenske Asta August.

Det er tidligere blevet meldt ud, at også Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen med flere medvirker i 'Riget Exodus'.

Den indtil videre sidste sæson af 'Riget' blev sendt i 1997.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: