Annonce:
Annonce:

Taber kæben på tv: Aldrig set før

Tobias Henius får løverne til at måbe, da han præsenterer sin værdiansættelse i 'Løvens hule'

Jesper Buch har aldrig hørt noget lignende, proklamerer han, da Tobias Henius præsenterer sin værdiansættelse. Foto: Per Arnesen/United
Jesper Buch har aldrig hørt noget lignende, proklamerer han, da Tobias Henius præsenterer sin værdiansættelse. Foto: Per Arnesen/United
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Investorerne i DR-succesen 'Løvens hule' er vant til at blive mødt med skyhøje værdiansættelser fra de iværksættere, der kommer og vil sælge deres ideer.

I torsdagens afsnit er det dog stik modsat. For Tobias Henius, der med sin virksomhed Grums vil gøre det nemmere at rengøre stempelkander, møder op med et tilbud, der får løverne til at tabe kæberne.

- Jeg skal lige være sikker på, at jeg har forstået det helt rigtigt. Du vil sælge 20 procent af din virksomhed for 50 kroner. 50 kroner? Det værdiansætter dit selskab til 250 kroner. Det tror jeg ikke, jeg har hørt før, siger den erfarne løve Jesper Buch i programmet.

Og ydmygheden stopper ikke der for iværksætteren Tobias Henius.

- Jeg skal have til bussen hjem, svarer han nemlig, da Jesper Buch spørger, hvad investeringen skal gå til.

Tobias Henius beder om 50 kroner for 20 procent af sin virksomhed. Foto: Per Arnesen/United
Tobias Henius beder om 50 kroner for 20 procent af sin virksomhed. Foto: Per Arnesen/United
 

Annonce:

Helt kalkuleret
Til Ekstra Bladet fortæller Tobias Henius dog, at der var en dybere mening med galskaben end blot at sikre hjemtransporten.

- Jeg har set andre blive smidt ud på røv og albuer, fordi de kom og præsenterede en urealistisk værdiansættelse, og det skulle ikke ske for mig. Desuden mener jeg ikke, mit produkt er mere værd, fordi det ikke er i butikkerne endnu, siger han.

Det kom da heller ikke bag på Tobias, at løverne reagerede, som de gjorde. Faktisk langt fra.

- Jeg har en baggrund i tv-branchen, så det var helt kalkuleret, og jeg fik også det ud af min medvirken, som jeg havde håbet på og regnet med, siger han med et grin.

Har kostet 240.000 kroner

Selvom Tobias Henius er beskeden i sit tilbud til løverne, har det bestemt ikke været billigt at få ideen til Grums.

Indtil videre har det kostet 240.000 kroner til et privat patentbureau og flere års arbejde at sikre patent på opfindelsen, og det ville han ønske, han kunne have været foruden.

- Det kunne jo være fedt, hvis det offentlige hjalp med den slags. Min ide er en løsning, hvor man kunne komme ind fra gaden og få nyhedsprøvet sin opfindelse. De fleste opfindelser og gode ideer er jo allerede opfundet, men hvis bare en ud af 10.000 ideer kunne blive til noget og blive store, og det offentlige kunne dele indtjeningen med borgeren, ville alle jo vinde på det, siger han.

Blandt andet på grund af de høje omkostninger til patent, håber Tobias da også at kunne få en lidt større investering med, end den han tilbød til løverne i programmet.

- Jeg har lavet en auktion, hvor man kan byde på ti procent af virksomheden frem til 31. marts for minimum 250.000 kroner, og så må vi se, hvor det ender, siger han.

Perfekt timing
Selvom Tobias var forberedt på løvernes reaktion på værdiansættelsen, havde han ikke set det komme, at hans personlige historie ville røre dem så dybt.

Annonce:

Tobias er diagnosticeret bipolar, og det rammer særligt Louise Herping, der med tårerne løbende ned ad kinderne fortæller, at hun selv er vokset op med en far med samme lidelse.

- Jeg er meget i mine følelsers vold, og det er hverken første eller sidst gang, jeg er begyndt at græde, men man kan sige, at timingen var perfekt, siger han og uddyber:

- Louise er jo en af de nye løver, så hvis jeg var dukket op med min opfindelse i forrige sæson, var det her øjeblik ikke opstået. Men somme tider står planeterne rigtigt, og så får man lejlighed til at dele noget meget personligt på den måde, som vi gjorde der.

Hvordan det går Tobias Henius i 'Løvens hule', kan du se på DR1 torsdag 20.00 og nu på DRTV.

Mathias Hjort og Hanna Sophia vandt programmet ‘Good luck guys’ og dermed 100.000 kroner. Hør, hvad de skal bruge pengene på i ‘Der er brev’ herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: