Taler ud om sexisme-dokumentar: Afviser alle rygter

Janni Pedersen har ikke villet tale om sin medvirken i den omdiskuterede dokumentar, men nu gør hun en undtagelse

Janni Pedersen fortæller nu, hvorfor hun medvirker i dokumentaren om sexisme på TV 2. Foto: Emil Agerskov
Janni Pedersen fortæller nu, hvorfor hun medvirker i dokumentaren om sexisme på TV 2. Foto: Emil Agerskov
Følg Film og tv

Mandag kommer den længe ventede dokumentar om sexisme i mediebranchen på Discovery+.

En af dem, der udtaler sig i dokumentaren, er den kendte tv-vært Janni Pedersen, der i sin tid på TV 2 har oplevet grænseoverskridende adfærd fra en chef.

Janni Pedersen har tidligere nægtet at udtale sig om sin medvirken i dokumentaren, men nu taler hun til Journalisten.

Ifølge Janni Pedersen taler hun i dokumentaren om en chef, der gerne ville i seng med hende, for at hun kunne blive fastansat.

- En chef misbrugte sin magt til at forsøge at komme i kassen med mig. Jeg fik at vide, at jeg ville blive fastansat inden for den måned, hvis vi havde sex, siger hun til mediet.

Instagram uddyber Janni Pedersen yderligere omkring sin holdning til hele sagen og dokumentaren.

Ekstra Bladet har fået lov til at citere fra opslaget, men tv-værten gør det klart, at hun ikke har yderligere at tilføje.

'Jeg er de seneste ti måneder blevet beskyldt for nogle ret fæle ting,' lyder det indledningsvist fra Janni Pedersen, der ridser op, at folk har skrevet til hende, at hun skulle have iværksat advokatundersøgelsen om sexisme på TV 2, der endte med at få værter som Jes Dorph og Jens Gaardbo fyret.

Derudover er Janni Pedersen ifølge eget udsagn blevet påduttet at skulle have taget kontakt til kvinder og overtale dem til at stå frem med oplevelser for at få Jes Dorph fyret, så hun kunne overtage hans job.

Ekstra Bladet har foreholdt Jes Dorph de forskellige udsagn, men han har ikke ønsket at kommentere.

Jes Dorph-Petersen: Sagen kort

I starten af januar kunne Ekstra Bladet på baggrund af en intern mail sendt til medarbejderne på Nordisk Film TV afsløre, at den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra selskabet og dermed fjernet som vært på TV 2.

Det skete efter en ekstern advokatundersøgelse af sager om sexisme og sexchikane på TV 2.

Det kostede ham til at starte med jobbet som vært på 'Go' aften Live', og siden stod det også klart, at MeToo-sagerne også kostede 61-årige Dorph-Petersen jobbet som vært på en dokumentar, der var i støbeskeen og produceret af Deluca Film, og som siden skulle sendes på TV 2.

Anklagerne mod Jes Dorph-Petersen drejer sig om to sager fra henholdsvis 2001 og 2003 og kommer fra to kvindelige tidligere praktikanter.

Den ene har forklaret, at hun tilbage i 2001 blev inviteret hjem til Jes Dorph-Petersen af en fælles kollega, og under besøget skulle Jes Dorph ifølge kvinden have lagt en hånd over hendes mund, givet hende en lussing og presset hende ned på en briks, hvor han angiveligt tiltvang sig sex med hende.

Et vidne, der var i lejligheden, har også afvist anklagerne.

Den anden kvinde forklarer, at hun i 2003 var på et lignende besøg hos Jes Dorph-Petersen med en mandlig kollega. De to mænd lagde ifølge kvinden op til sex, men ifølge hendes forklaring afviste hun.

Jes Dorph-Petersen har igennem hele processen nægtet anklagerne, og han har siden klaget til Advokatrådet og Datatilsynet, fordi han føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med den interne advokatundersøgelse.

Afviser alt
Til sidst fortæller tv-værten, at hun er blevet beskyldt for at være den drivende journalistiske kraft på den oprindelige dokumentar om sexisme, der skulle være udkommet på TV 2, men som bekendt nu udkommer på Discovery+.

'Det er alt sammen forkert. Jeg var case i de oprindelige programmer, og det er jeg også i dem, der bliver ud i morgen tidlig. Sandheden er, at jeg under optagelserne til de skrinlagte programmer mødtes med to af de medvirkende kvinder, fordi de ville konfrontere mig med, at jeg ikke havde gjort noget for at hjælpe dem, dengang de som praktikanter på TV 2 blev udsat for grov sexisme,' skriver Janni Pedersen.

Derudover afviser hun rygterne om, at hun skulle have arbejdet aktivt for at få Jes Dorph fyret, så hun kun overtage hans job i 'Go' aften live'.

'Allerede inden Sofie Linde holdt sin berømte tale i Zulu Galla, havde jeg de første samtaler med 'Go' aften lives' programansvarlige om, at Lasse og jeg skulle skifte fra News og Nyhederne til 'Go' aften live', lyder det.

Janni fortæller til Journalisten, at hun var valgt at medvirke i dokumentaren for sin datters skyld.

Datteren har ifølge tv-værten fortalt hende, at det kan ændre noget for mange andre mænd og kvinder, hvis Janni Pedersen stiller sig frem med sin historie.

Dokumentaren kan ses på Discovery+ mandag.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.