Tordner: - Det er uværdigt

De to 'Vild med dans'-værtinder giver ikke meget for kritikken fra seerne, der blandt andet går på, at der mangler en mandlig vært

Sara Bro giver ikke meget for kritikken af programmets værter.
Følg Film og tv

'Skift den ene ud med en mand. Jeg tror, I mister seere, når to damer står i front'. 

Sådan lyder ifølge Berlingske en række klager, som TV2 har modtaget de seneste uger rettet mod de to 'Vild med dans'-værtinder Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller. 

Her udtrykker seere blandt andet utilfredshed med, at værtinderne er for nedringede, at der ikke er noget 'mandligt modspil', og at det er to kvinder, der er overladt til at styre pointene. 

Den kritik synes de to værtinder ikke hører nogen steder hjemme.

- Hele sagen er jo en smule ubegavet, hvis du spørger mig. Som mennesker skal vi generelt vurderes på vores kunnen og ikke på vores køn. Så det at der er nogen, der vurderer os på vores køn siger mere om dem end om os, siger Sarah Grünewald til den fremmødte presse umiddelbart efter fredagens 'Vild med dans'.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Tv-vært Kristian Bech og hans partner Mille Funk røg ud i aftenens program.

Kæmpe chok: - Vi er max skuffede

Hun bliver bakket op af sin medværtinde, Christiane Schaumburg-Müller:

- Hele denne her debat er helt vildt irelevant. Er det virkelig det vigtigste, vi har at gå op i i denne her tid? Det er, om der kan være to kvindelige tv-værter. Jeg har næsten ikke lyst til at kommentere det, for jeg har ikke lyst til at blæse det op til en debat, så jeg har næsten lyst til ikke at sige noget, for det er uværdigt som debat, siger en tydeligt frustreret Christiane.

- Det er uværdigt, lyder det fra Christiane om debatten. Foto: Mogens Flindt
- Det er uværdigt, lyder det fra Christiane om debatten. Foto: Mogens Flindt

'Glider af på det'
Ifølge Sarah Grünewald tager hun dog ikke kritikken så tungt.

- For mig gled jeg ret hurtigt af på det, og det er det for mig, når det er ubegavede nyheder, siger Sarah Grünewald, mens Christiane Schaumburg-Müller supplerer:

- Der bliver skrevet så mange kommentarer. Folk kan ikke styre sig på internettet, siger værtinden og bliver støttet op af Grünewald:

- Der er nogen ting med noget ligestilling. Det kan vi godt tale om. Hvis jeg stod mellem valget og skulle ansætte to mennesker, så valgte jeg jo ikke på baggrund af køn. Jeg vil have den bedste til at arbejde for mig, og det ved jeg også, at TV2 har valgt ud fra. Der er meget, vi åbenbart skal forholde os til i denne her verden. Men vi vælger at forholde os til noget af det, de er indhold i.

Det er slut

- Hvad med det her med jeres påklædning? Der er jo nogen, der mener, at I er for nedringede, og så har I for meget tøj på osv. Hvad tænker I om det?

- Problemet ligger jo i, at alle har et talerør. Det ligger ikke i, om man er for nedringet. Det er at folk har behov for at ytre det. Vi kan ikke alle synes, at din bluse er flot. Det er mere, at folk har et talerør, der skal offentliggøres, siger Christiane Schaumburg-Müller, mens Sarah Grünewald fortsætter:

- Meninger til påklædning er jo et kæmpe kompliment, uanset om det så er negativt eller ej, for det betyder, at folk ikke er ligeglade. Men vi laver jo 12 programmer, og der vil være nogen, der er nedringede, og der vil være nogen med høje slidser. Der er nogen, der kan lide dem, og nogen der ikke kan, siger hun og tilføjer:

- Men lad os nu passe på den gode tone.

TV2: Tankevækkende

Hos TV2 undrer Thomas Richard Strøbech sig over kritikken:

'Det, der er overraskende for mig er, at NÅR der kommer kritiske henvendelser – enten på sociale medier eller via mails – handler det ofte om værternes køn og ikke deres arbejde. Det oplever jeg ikke med mandlige værter', skriver han i en mail til Ekstra Bladet og fortsætter: 

'Det undrer mig, at det er et ømt punkt for nogen, så det er værd at tage debatten om det. Om ikke andet for netop at modbevise pointen om at 'kvinder er noget pænt, der skal blandes op med noget mandligt'. Så det vil vi fortsætte med de næste mange fredage', lyder det videre.

Underholdningsredaktøren understreger, at hele debatten om køn for ham virker malplaceret.

'Jeg synes det er tankevækkende, at alene det at have to kvinder i front for etstort underholdningsprogram stadig er noget, vi diskuterer i 2020. Det er jo ikke sådan, at Sarah og Christiane er valgt fordi de er kvinder, men fordi de er dygtige til deres job, har en forståelse og kærlighed til 'Vild med dans' – og de med sammenlagt fjorten sæsoner ved roret er de bedste til opgaven',

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.