Annonce:
Annonce:

Tordner mod DR: - Det er trist

Ikke alle byder den nye strategi i DR velkommen

- Det især er synd for de ældre, der kan have svært ved at tilpasse sig. Det er meget trist, siger Pia Kjærsgaard. Foto: Philip Davali
- Det især er synd for de ældre, der kan have svært ved at tilpasse sig. Det er meget trist, siger Pia Kjærsgaard. Foto: Philip Davali
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Mandag var der stormøde i DR, og her præsenterede mediehuset en række nye tiltag, der betyder, at DR skal udvikles til at være en 'fuldt ud digital public service-institution' indenfor de næste par år.

Det betyder blandt andet, at fokus især vil være på de digitale tilbud i fremtiden, og at otte ud af ti danskere skal bruge DR digitalt i 2023.

Den udvikling bliver ikke budt velkommen alle steder.

Pia Kjærsgaard, der blandt andet er værdiordfører hos Dansk Folkeparti, mener, at planen om et mere digitalt DR er trist.

Annonce:

- Jeg synes, det er en rigtig skæv udvikling i forhold til den ældre befolkning, som i denne her tid virkelig skal tilpasse sig til, at alt bliver digitalt. Det er en skævvridning, og ærligt talt tror jeg, at der er mange, der bliver tossede i hovedet af det. For når alt foregår digitalt, bliver det hele meget koncentreret, og det bliver sværere og sværere for den ældre befolkning at kunne læne sig tilbage og bare nyde de tilbud, der er, lyder det fra Pia Kjærsgaard, da Ekstra Bladet fanger hende over telefonen.

- Men kan du ikke forstå, at det her er en meget naturlig udvikling, og at man som mediehus må søge imod det digitale, hvis man vil overleve?

- Nej. Jeg synes, det er en alt for hurtig udvikling, man søger imod. Jeg synes, det er skørt, og at det især er synd for de ældre, der kan have svært ved at tilpasse sig. Det er meget trist, siger hun.

Hun håber, at udspillet nu vil blive debatteret - både i medierne og på Christiansborg.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at der kommer en debat om det, og det er helt sikkert noget, vi skal drøfte, og som jeg tror vil skabe heftig debat.

Glemmer den sidste procent
Hos Ældre Sagen har man set den nye linje, og de har fokus på, at alle deres medlemmer skal huskes.

Det fortæller talsperson for digitalisering Louise Kambjerre Scheel til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Vi hæfter os ved, at de skriver, at otte ud af ti danskere skal bruge DR digitalt. Der skal vi huske på, at der også skal være noget for de sidste 20 procent.

Louise Kambjerre Scheel fortæller, at man fra Ældre Sagen håber på indhold til de mennesker i Danmark, der ikke er digitale. Foto: Presse
Louise Kambjerre Scheel fortæller, at man fra Ældre Sagen håber på indhold til de mennesker i Danmark, der ikke er digitale. Foto: Presse

Hun mener derfor, at der skal være en plan for de ældre og andre seere, der ikke er digitale.

- Vi har jo mennesker, der lige nu ser TV avisen, hvor de får fortalt, at de kan læse mere på hjemmesiden, de føler sig jo allerede hægtet af.

Louise Kambjerre Scheel kan ikke kommentere, om Ældre Sagen har tænkt sig at gå i dialog med DR om den nye linje.

DR: Stadig en masse indhold

Til Ekstra Bladet fortæller Maria Rørbye Rønn dog, at de ældre kan være helt rolige.

- Jeg vil sige til både Ældre Sagen, og hvem der ellers skulle have en bekymring, at der ikke kommer til at være nogle ændringer i vores flow-portefølje. Vi vil være til stede på flow, så længe der er en målgruppe, der vil bruge det tilbud, siger hun og fortsætter:

- Det er en skrøne, at det kun er børn og unge, der er digitale. Der er enormt meget vækst i streaming lige nu, og det er især i den målgruppe, der hedder 47-64 og 65+, siger hun og tilføjer:

- Det nye er egentlig bare, at vi også gerne vil gøre opmærksom på, at vi også har streamingtilbud til dem, og at der er andre alternativer end eksempelvis Disney og Netflix.

- Men en prioritering på det digitale vil vel naturligt også føre til en nedprioritering på flow?

- Jeg vil sige, at vi flytter fokus, så i stedet for først og fremmest at producere til flow, så vender vi den rundt og producerer i stedet først til det digitale, og så til flow. 'Genstart'-podcasten er et godt eksempel. Den kommer først digitalt og så bagefter på P1. Det er den anden vej rundt, men der vil stadig være masser af nye tilbud til dem, der foretrækker at se eller lytte flow.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: