Trækker sig fra 'X Factor'

Magnus og Aksel har forladt den coronaramte talentkonkurence

Sidste gang, vi fik Magnus og Aksel at se, var det med efterfølgende kritik fra både Oh Land og Thomas Blachman. Sidstnævntes havde de to ikke meget til overs for. Video: Jonas Olufson

Når ’X Factor’ vender tilbage fredag 15. maj bliver det uden den populære duo ’Magnus og Aksel’ på scenen. Det skriver tv2.dk.

Gruppen, der har haft Ankerstjerne som mentor, har selv valgt at trække sig fra programmet.

Sådan så duoen ud, da de optrådte til andet liveshow. foto: Tariq Mikkel Khan
Sådan så duoen ud, da de optrådte til andet liveshow. foto: Tariq Mikkel Khan

Corona-krisen har betydet, at 'X Factor' har holdt pause de seneste uger, og den nye plan for afviklingen af talentshowet kolliderer med Aksel Skjoldaa Kempfs forestående studentereksamen.

Derfor har han været nødt til at vælge mellem tv-show eller sin eksamen.

- Jeg ville ønske, jeg kunne fortsætte i 'X Factor' og samtidig tage min eksamen, så det har virkelig været en svær beslutning. Men det kan ikke lade sig gøre at gennemføre begge ting samtidig, så jeg må vælge at gøre det færdigt, som jeg har knoklet med i tre år, siger Aksel Skjoldaa Kempf til tv2.dk.

- Det er fandeme dårlig stil

Til Ekstra Bladet fortæller Aksel Skjoldaa Kempf, at det har været en svær beslutning at træffe.

- Den har kostet mange søvnløse nætter. Min deltagelse i 'X Factor' har givet så meget mere glæde, end jeg troede, den ville. Magnus er blevet min bedste ven, og jeg har bare mødt så mange mennesker, der har knoklet for os, siger Aksel Skjoldaa Kempf og fortsætter.

- Men jeg har mødt så meget forståelse - både fra Magnus og resten af holdet, siger han.

- Hvad sagde Ankerstjerne til din beslutning?

- Han var fuld af forståelse. Alle de almindelige regler er jo sat ud af spil på grund af corona. Så han kunne godt forstå grunden til, at jeg er nødt til at trække mig, siger Aksel Skjoldaa Kempf.

Malplaceret og medicineret: Sådan har Magnus det nu

Den unge sanger fortæller, at også makkeren Magnus har mødt ham med 100 procents forståelse.

- Han er da ærgerlig over situationen - præcis lige som jeg er. Men sådan er det i denne her corona-tid. Det kan godt være, at mit valg var svært, men det er jo intet i sammenligning med folk der bliver syge eller dør, siger Aksel Skjoldaa Kempf,.

- Hvad med din og Magnus' fremtid sammen?

- Det taler vi om, når mine eksaminer er overstået. Lige nu er mit fulde fokus på at få min studentereksamen. Min skole har været meget fleksibel, men der er bare nogle ret strenge regler her til sidst. Så Magnus og jeg taler sammen, når det er overstået, siger han.

Står overfor ubærligt valg

Finalen skulle oprindeligt være afholdt 3. april, men på grund af corona afvikles først 23. maj, og det har tvunget den 19-årige fynbo til at træffe det svære valg.

Aksel Skjoldaa Kempfs beslutning om at trække sig betyder, at Ankerstjerne nu kun har gruppen Smokey Eyes tilbage.