TV 2-boss: Rystet over Dyrby

Anne Engdal Stig Christensen forsikrer, at hun ikke kendte til konkrete klager over Michael Dyrby i en medarbejdertilfredshedsundersøgelse

Anne Engdal Stig Christensen sad i TV 2's direktion med Michael Dyrby fra 2013 til 2015. I dag er hun administrerende direktør for kanalen. Foto: Miklos Szabo/TV 2
Anne Engdal Stig Christensen sad i TV 2's direktion med Michael Dyrby fra 2013 til 2015. I dag er hun administrerende direktør for kanalen. Foto: Miklos Szabo/TV 2
Følg Film og tv

Efter premieren på discovery+-dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' har TV 2-cheferne undladt at forholde sig til de enkelte sager, der beskrives i dokumentaren.

Ekstra Bladet kunne i kølvandet på dokumentaren afsløre, at én af de chefer, der omtales, er nuværende ansvarshavende chefredaktør på B.T. Michael Dyrby, og tirsdag tog han selv bladet fra munden og erkendte, at han havde krænket.

Det får nu TV 2's administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, til at reagere.

Hun sad selv i TV 2's direktion med Michael Dyrby fra 2013 til 2015, og i en mail til Ekstra Bladet understreger hun, at hun er rystet.

'Michael Dyrby har sagt det direkte: Han var problemet, han har krænket, han har været magtfuldkommen, han har haft upassende forhold. Omfanget ryster ham selv, og omfanget ryster i dén grad også mig', lyder det fra Anne Engdal Stig Christensen.

Kender ikke undersøgelse
Michael Dyrby lagde tirsdag i et interview med Berlingske detaljer frem om, at der var blevet klaget over ham i en medarbejdertilfredshedsundersøgelse.

Efterfølgende har den tidligere TV 2-chef Merete Eldrup over for Ekstra Bladet bekræftet, at netop denne undersøgelse førte til, at Dyrby fik en officiel advarsel.

Anne Engdal Stig Christensen, der på det tidspunkt var programchef, kendte dog ikke til undersøgelsen, lyder det.

'I et stort interview omtaler Dyrby nogle åbne kommentarer i en medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) i hans direktørtid på TV 2 – hvilken MTU ved jeg ikke. Under alle omstændigheder har jeg ikke læst de åbne kommentarer for hans område. Jeg læste udelukkende de åbne kommentarer for mit eget område, programområdet', skriver hun i mailen.

Anne Engdal Stig Christensen understreger, at situationen blev håndteret.

'Som Michael Dyrbys daværende chef, Merete Eldrup, allerede har været ude at sige, har hun dengang håndteret det, som Dyrby refererer til. Jeg ved ikke, hvordan og med hvilke konsekvenser – det foregik i et fortroligt rum', skriver hun.

Kulturændring på vej

Anne Engdal Stig Christensen understreger nok engang i mailen til Ekstra Bladet, at man på TV 2 har sat gang i en kulturændring.

'Vi har i sidste uge fremlagt dette års MTU for medarbejderne, og heri indgik blandt andet en udbygning af spørgerammen om mobning og handlinger af seksuel karakter. Denne udbygning er netop sket for, at vi kan komme et lag dybere på spørgsmål, som tidligere var usynlige i MTU-besvarelserne. Årets besvarelser viste, at der stadig er meget, som skal blive bedre. Den opgave er vi både bevidste og transparente om', skriver hun i mailen.

Hun håber dermed, man kan undgå, at kvindelige ansatte fremover vurderes på deres 'fuckability', og at chefer har forhold underordnede.

'Vi skal lære af det, der er foregået, for at undgå, at noget lignende sker igen og for at passe på alle vores medarbejdere. Og vi skal forhindre, at magtfuldkommenhed og dårlig dømmekraft – eller det, der er endnu værre – fører til krænkelser, upassende forhold, chikane o.l.', skriver hun og fortsætter:

'Jeg har kun én intention med alle de tiltag, vi har sat i gang – fra interviews over advokatundersøgelse til et omfattende kulturarbejde med mange initiativer: Vi skal skabe en tryg arbejdsplads for alle og forhindre krænkelser og chikane i enhver form.'

Ekstra Bladet ville gerne have haft et mundtligt interview med Anne Engdal Stig Christensen, men det har ikke været muligt.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Michael Dyrby siger til Ekstra Bladet, at tonen på TV 2 i dag ville blive opfattet som 'grænseoverskridende sexistisk'

Sådan sagde Michael Dyrby bl.a. selv, da det efter næsten ni dage lykkedes at få ham i tale.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.