TV 2 i alarmberedskab: Advarer ansatte

TV 2 informerer i intern mail om hemmelig MeToo-dokumentar, der får premiere mandag morgen

TV 2 er i alarmberedskab forud for tophemmelig MeToo-dokumentar. Foto: Jens Dresling
TV 2 er i alarmberedskab forud for tophemmelig MeToo-dokumentar. Foto: Jens Dresling
Følg Film og tv

Mandag morgen får omstridt MeToo-dokumentar, der blandt andet handler om seksuelle krænkelser på TV 2, premiere på discovery+.

Det har fået ledelsen på TV 2 til at gå i alarmberedskab og advare medarbejderne på kanalen om, at programmet, hvor flere kvinder ifølge Ekstra Bladets oplysninger kommer til at stå frem med historier om seksuelle krænkelser på kanalen, muligvis kommer til at skabe en del røre.

Det sker i en intern mail til kanalens medarbejdere, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Oprindeligt var det TV 2 selv, der var gået i gang med arbejdet til dokumentaren, men da det blev klart, at dokumentaren mest af alt ville handle om TV 2 selv, blev den skrottet af ledelsen på kanalen.

Siden har Impact TV og Discovery Networks dog fortsat arbejdet, der nu er klar til at blive vist, og det får altså TV 2 til at reagere.

'Vi forventer, at dokumentarserien vil medføre nogen debat. Vi har indtil videre begrænset viden om indholdet af dokumentarserien, hvortil nyhedsdirektør Ulla Pors er blevet interviewet', lyder det i mailen fra TV 2's kommercielle direktør, Anne Stig Christensen, der fortsætter:

'Det forlyder, at dokumentaren anonymiserer de mænd, som anklages for krænkende adfærd. Undtaget for anonymisering er dog mænd, der selv er stået frem i medierne'.

Jes Dorph-Petersen er en af dem, der blev taget af skærmen på TV 2, efter en advokatundersøgelse på TV 2 viste, at to kvinder havde følt sig krænket af ham. Han har åbent i en lang række medier taget afstand fra beskyldningerne. Foto: Marie Ravn
Jes Dorph-Petersen er en af dem, der blev taget af skærmen på TV 2, efter en advokatundersøgelse på TV 2 viste, at to kvinder havde følt sig krænket af ham. Han har åbent i en lang række medier taget afstand fra beskyldningerne. Foto: Marie Ravn
 

Det var ikke i orden
I mailen erkender hun samtidig, at der har været problemer med en krænkende kultur på TV 2.

'Siden TV 2s start i 1988 har vi leveret formidable programmer og tilbud til danskerne, og vi har derfor fået en enestående opbakning fra seere og brugere. Den del af vores historie kan og skal vi være stolte af', skriver hun og fortsætter:

'Samtidig er vi nu klar over, at der over en årrække er sket ting i form af krænkelser og uønsket seksuel opmærksomhed, som absolut ikke er i orden – hverken nu eller dengang'.

Samtidig erkender den kommercielle direktør, at de hos TV 2 skulle have været mere opmærksomme på, at der har foregået ting, der var 'usunde og forkerte', og at der skulle være handlet tidligere.

'Som I ved, førte oplysningerne om en uhensigtsmæssig kultur på TV 2 til, at vi både igangsatte en advokatundersøgelse og et omfattende kulturarbejde. Advokatundersøgelsen er for længst afsluttet, mens kulturarbejdet fortsætter i hele koncernen, også i Nyhederne og den kommercielle afdeling (...)', lyder det videre i mailen, der blandt andet rundes af med dette:

'Lige så ihærdigt vi hver dag arbejder med vores faglighed og vores produkt, lige så ambitiøse skal vi være i forhold til at skabe en sund kultur og en ordentlig måde at være og arbejde sammen på. På TV 2 skal vi passe på alle vores ansatte, og hos TV 2 går vi – den nuværende ledelse – målrettet efter en vedvarende forbedring af vores måde at være sammen på'.

Fakta om MeToo-dokumentaren

Hele arbejdet med MeToo-dokumentaren blev skudt i gang i 2020, efter en række kvindelige TV 2-ansatte tog initiativ til en støtteerklæring til tv-vært Sofie Linde, der satte fokus på sexisme i mediebranchen i sin tale under Zulu Comedy Galla sidste år.

Støtteerklæringen blev underskrevet af hele 1615 kvinder fra mediebranchen og satte i den grad gang i en ny MeToo-bevægelse.

Efter støtteerklæringen satte TV 2 også en ekstern advokatundersøgelse af forholdene på kanalen i gang, og den undersøgelse betød blandt andet, at de to profilerede værter Jens Gaardbo og Jes Dorph-Pedersen blev fjernet fra skærmen.

Ekstra Bladet erfarede siden, at en gruppe journalister fra TV 2 var i gang med at lave en dokumentar, som omhandlede sexisme i mediebranchen - heriblandt på TV 2.

Siden trak kanalen dog stikket, og i stedet besluttede Politiken, at de i samarbejde med Impact TV ville arbejde videre med projektet.

I februar i år meddelte Politiken dog, at de trak sig fra samarbejdet.

- Men vi fortsætter arbejdet med projektet med en ny mediepartner. Vi glæder os til at gøre dokumentaren tilgængelig for offentligheden, når tid er, lød det i den forbindelse fra Thomas Heurlin, der er direktør i Impact TV.

Siden er Discovery Networks Danmark dog kommet med på samarbejdet, og dokumentaren er nu en realitet.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.