Annonce:
Annonce:

TV 2 undskylder til de krænkede

Først nu går tv-stationen ud og beklager dybt direkte henvendt til blandt andet de 11 nuværende og tidligere ansatte, der har stillet sig frem i dokumentaren 'Metoo: Sexisme bag skærmen' og fortalt om krænkelser

TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen undskylder nu på vegne af tv-kanalen til de berørte kvinder. Foto: Miklos Szabo/Ritzau Scanpix
TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen undskylder nu på vegne af tv-kanalen til de berørte kvinder. Foto: Miklos Szabo/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Hele dagen har handlet om fænomenet MeToo, efter at den kontroversielle dokumentar 'MeToo: Sexisme bag skærmen' om diverse krænkelser på TV 2 mandag morgen kom online i Discoverys streamingunivers.

En dokumentar, der blotlægger en række alvorlige krænkelser og et stort ledelsessvigt gennem årene i blandt andet TV 2's nyhedsafdeling.

Men først sent mandag går TV 2 nu ud og beklager direkte henvendt til de berørte kvinder.

Det sker i en mail - ironisk nok til TV 2 selv - fra TV 2's administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

Det skriver tv2.dk.

Annonce:

'Vi er i dag blevet bekendt med dokumentaren og med, hvilke kvinder der medvirker. Vi har erkendt og konstateret, at der er sket et stort ledelsessvigt i TV 2. Det beklager vi og undskylder for. Jeg noterer mig, at mange af kvinderne i dokumentaren stiller op til interview, fordi de vil være med til at sikre, at fremtidige generationer ikke skal opleve det, de selv har været udsat for. Tak for det. Tak for perspektivet. Og undskyld for det, I har oplevet', skriver direktøren ifølge TV 2 selv.

I 'Metoo: Sexisme bag skærmen' stiller 11 nuværende og tidligere ansatte på TV 2 sig frem og fortæller, hvad de har set og oplevet på egen krop.

Artiklen fortsætter under videoklippet ...

Se traileren til 'Metoo: Sexisme Bag Skærmen'

Se traileren til dokumentaren her.

Kvinderne fortæller blandt andet om en dybt sexistisk tone og grænseoverskridende hændelser.

Ekstra Bladet arbejder på en uddybende kommentar fra TV 2's ledelse.

Opdateres ...

Fakta om MeToo-dokumentaren

Hele arbejdet med MeToo-dokumentaren blev skudt i gang i 2020, efter en række kvindelige TV 2-ansatte tog initiativ til en støtteerklæring til tv-vært Sofie Linde, der satte fokus på sexisme i mediebranchen i sin tale under Zulu Comedy Galla sidste år.

Støtteerklæringen blev underskrevet af hele 1615 kvinder fra mediebranchen og satte i den grad gang i en ny MeToo-bevægelse.

Efter støtteerklæringen satte TV 2 også en ekstern advokatundersøgelse af forholdene på kanalen i gang, og den undersøgelse betød blandt andet, at de to profilerede værter Jens Gaardbo og Jes Dorph-Pedersen blev fjernet fra skærmen.

Ekstra Bladet erfarede siden, at en gruppe journalister fra TV 2 var i gang med at lave en dokumentar, som omhandlede sexisme i mediebranchen - heriblandt på TV 2.

Siden trak kanalen dog stikket, og i stedet besluttede Politiken, at de i samarbejde med Impact TV ville arbejde videre med projektet.

I februar i år meddelte Politiken dog, at de trak sig fra samarbejdet.

- Men vi fortsætter arbejdet med projektet med en ny mediepartner. Vi glæder os til at gøre dokumentaren tilgængelig for offentligheden, når tid er, lød det i den forbindelse fra Thomas Heurlin, der er direktør i Impact TV.

Siden er Discovery Networks Danmark dog kommet med på samarbejdet, og dokumentaren er nu en realitet.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: