Annonce:
Annonce:

Tv-serie anklages for propaganda

Sammenfaldet mellem en snarlig folkeafstemning om retsforbeholdet og en positiv dramaserie om politisamarbejdet er lidt for tykt, mener eu-modstandere

Foto. DR
Foto. DR
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Først vedtager Folketingets EU-venlige partier, at danskerne snart skal til folkeafstemning om retsforbeholdet. Partierne begrunder det blandt andet med, at Danmark ellers vil ryge ud af politisamarbejdet Europol, hvis forbeholdet ikke afskaffes.

Få måneder efter begynder DR 1 så at vise en krimiserie om politifolk, der samarbejder via Europol.

Det lugter langt væk, synes EU-modstandere, der ser det som enten utrolig ubetænksomt eller ren propaganda. Det skriver Politiken søndag.

- Man laver en dramaserie, som sætter Europol i et godt lys. Propaganda er et hårdt ord, men det er altså problematisk, siger Rina Ronja Kari, europaparlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, til Politiken.

'Mord uden grænser' begynder med et mord i Danmark, som trækker spor til Belgien og Tyskland. Serien viser, hvordan Europol opretter hold, hvor politifolk fra de tre lande samarbejder om at opklare sagen. Politifolkene benytter politisamarbejdets muligheder for at udveksle informationer og koordinere indsatsen. I aften vises ottende og sidste afsnit.

DR og seriens forfattere bedyrer, at det er en ren og skær tilfældighed, at serien vises op til en snarlig folkeafstemning:

- Der har ingen tanker været om at forherlige politisamarbejdet med henblik på en afstemning, siger DR's dramachef, Piv Bernth til Politiken.

Rina Ronja Kari samtidig kritisk over for, at finansieringen til tv-serien blandt andet kommer fra en EU-fond, men DR afviser over for Politiken, at midlerne fra EU-fonden har haft effekt på tv-seriens indhold.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: