Annonce:
Annonce:

Tv-station springer til: Vil købe Pyrus-kalender

TV 2 har valgt at droppe 'Alletiders julemand' med Pyrus i år, da den indeholder scener, som kan være stødende med nutidens briller. Men nu vil kanalen DK4 købe rettighederne til at sende julekalenderen

Pyrus-skaber Martin Miehe-Renard undrer sig over TV 2's beslutning om at tage 'Alletiders julemand' af sendeplanen og TV 2 Play

TV 2 dropper Pyrus-julekalender.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Måske kan du alligevel få lov at se 'Alletiders julemand' med Pyrus i december.

TV 2 droppede ellers at sende julekalenderen, fordi en scene med børn klædt ud som flødeboller kan virke stødende i 2022, men nu har tv-stationen DK4 meldt ud, at de gerne vil vise julekalenderen.

Det skriver kanalen i en pressemeddelelse.

'Vi deler dagbladenes bestyrtelse over, at TV2 på denne måde nægter at vise noget af vores fælles danske tv-arv'.

'Der er ingen tvivl om, at 'Alletiders Julemand' er en del af den fælles forståelse, vi har her i landet af, hvad julehygge er, og den synes jeg ikke, nogen skal snydes for,' lyder det fra administrerende direktør Stig Hasner i pressemeddelelsen.

DK4 forsøger at købe rettighederne til at vise 'Alletiders julemand', som er den tredje i rækken af julekalendre med nissen Pyrus i hovedrollen. Foto: Christer Holte
DK4 forsøger at købe rettighederne til at vise 'Alletiders julemand', som er den tredje i rækken af julekalendre med nissen Pyrus i hovedrollen. Foto: Christer Holte
 

Sender det, de andre ikke vil
Ekstra Bladet har talt med kommunikationsdirektør Steen Andersen hos DK4, som uddyber årsagen til, at man har valgt at bede om retten til at vise julekalender.

Annonce:

- DK4 har snart 30 år på bagen, og vi har altid sendt noget, som de andre ikke vil sende af den ene eller anden grund. Så er det for smalt, så har det ikke seere nok, så er det ikke ungt nok og så videre. Det har vi faktisk været ret gode til at navigere i.

- Sædvanligvis er det, fordi der er nogle niche-områder, som de simpelthen ikke vil beskæftige sig med på TV 2 og DR. Men her har vi altså noget, som de gerne har villet beskæftige sig med på TV 2, men som de ikke vil længere. Og der kan vi se - det viser jeres journalistik også - at det er der et behov for, siger han.

- Ved MeToo fik I Jens Gaardbo, og efter dommen fik I Inger Støjberg i en periode. Er det en generel strategi, at I tager dem ind, der ikke 'må' være andre steder?

- De to værter, du nævner, er to ud af 30 studieværter. Så det er ikke sådan, at vi konsekvent søger nogen, som har opnået en eller anden særlig bevågenhed eller status. De er tilgængelige i nogle situationer, og de har kunnet udfylde en rolle, som vi havde til dem.

Annonce:

- Der er ikke nogen langsigtet strategi i, at vi partout skal være særlige på det felt. Det er og har altid været vores langsigtede strategi at sende det, der af den ene eller anden grund ikke finder vej til de andres sendeflader, siger Steen Andersen.

Såfremt de får lov, vil den blive sendt på kanalen klokken 20 alle dage i december, lyder det. De har dog endnu ikke hørt fra TV 2.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Frederikke fra 'Paradise' er født som mand men har fået lavet en kønsskifte-operation. Hør om hendes rejse, og hvordan man har sex, når man har skiftet køn i 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: