Ansat om ny regel i verdensfirma: Vi må kun kigge på hinanden i 5 sekunder

I kølvandet på #MeToo-bevægelsen har Netflix angiveligt indført nye skrappe regler under optagelserne på deres tv-serier

Kevin Spacey og Robin Wright ses her i en scene fra tv-serien 'House of Cards'. Nu må medarbejderne på Netflix-serie kun se på hinanden i fem sekunder, skriver flere britiske medier. (Foto: All Over Press)
Kevin Spacey og Robin Wright ses her i en scene fra tv-serien 'House of Cards'. Nu må medarbejderne på Netflix-serie kun se på hinanden i fem sekunder, skriver flere britiske medier. (Foto: All Over Press)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Den verdensomspændende amerikanske streamingstjeneste Netflix har nu angiveligt indført skrappe regler mod sex-chikane i kølvandet på #MeToo-bevægelsen, der rystede Hollywood i sin grundvold og selv førte til, at Netflix stoppede deres populære tv-serie 'House of Cards' med Kevin Spacey i hovedrollen.

I det nye regelsæt, der skal overholdes i forbindelse med optagelserne på Netflix' store tv-serier, må man nu - ifølge en ansat hos Netflix - kun se på hinanden i fem sekunder. Det er heller ikke tilladt at give lange kram. Det er også forbudt at flirte, og man må heller ikke spørge om en kollegas telefonnummer.

Det skriver flere medier heriblandt Independent og The Sun

De nye regler bliver netop nu  ifølge den ansatte 'runner' statueret under optagelserne til Netflix-tv-serien 'Black Mirror', der lige nu bliver optaget i London.

- Alle ansatte i forbindelse med optagelserne er blevet talt til omkring #MeToo. Det fortæller en såkaldt 'runner', der er ansat i forbindelse med tv-serien 'Black Mirror'. Til den britiske avis The Sun uddyber han:

- De ledende medarbejdere har afholdt et møde omkring chikane for at slå fast, hvad der er passende, og hvad der er upassende. Og at se på hinanden i mere end fem sekunder, bliver nu betragtet som værende upassende.

- Man må heller ikke spørge om en persons telefonnummer, uden at personen har givet tilladelse til, at det kan videregives. Og hvis man ser uønsket opførsel, skal man rapportere det med det samme, forklarer den ansatte 'runner', der har ønsket at være anonym.

- Det har selvfølgelig sat gang i nogle jokes med folk, der kigger på hinanden og tæller til fem, før de vender deres øjne væk.

Netflix ønsker hverken at bekræfte eller benægte oplysningerne fra den ansatte 'runner. Men de har leveret følgende udtalelse til den avisen The Independent:

- Vi er stolte af de anti-chikane programmer vi tilbyder til vores produktioner. Vi ønsker at enhver Netflix-produktion skal have et sikkert og respektfuldt arbejdsmiljø.  Vi mener, at de ressourcer, vi tilbyder, vil gøre folk stærkere med henblik på at sige fra. Og det skal ikke trivialiseres.

Kevin Spaceys lange karriere blev nærmest smadret fra den ene dag til den anden, da han i efteråret sidste år blev beskyldt for sex-chikane og efterfølgende blev fyret af Netflix. (Foto: All Over Press)
Kevin Spaceys lange karriere blev nærmest smadret fra den ene dag til den anden, da han i efteråret sidste år blev beskyldt for sex-chikane og efterfølgende blev fyret af Netflix. (Foto: All Over Press)
 

Kevin Spaceys fald
I starten af november 2017 meddelte Netflix, at de ville lukke og slukke deres store tv-serie 'House of Cards' i forbindelse med #MeToo-anklagelserne mod hovedrolleindehaveren Kevin Spacey, der straks blev fyret..       

Skandalen tog for alvor fart, da skuespilleren Anthony Rapp beskyldte Kevin Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser mod ham helt tilbage i 1986, da Rapp kun var 14 år gammel. Senere skrev CNN, at otte personer, der har arbejdet med optagelserne af Netflix-serien ’House of Cards’, har oplevet seksuelle krænkelser fra Kevin Spaceys side, der ifølge kilderne var medvirkende til at forgifte arbejdsmiljøet.

Det britiske kvindelige ugeblad Grazia har allerede kommenteret de nye regler således i en twitterbesked:

- Netflix nye regler for anti-chikane er lidt overdrevne. Men måske er det netop det, vi har brug for.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+