Annonce:
Annonce:

DR beklager nyt Absurdistan-stunt

Efter endnu en problematisk (selv)iscenesættelse fra Absurdistan-drengene vil DR nu drøfte seriens fremtid med Casper Christensens produktionsselskab, der står bag de mislykkede løjer

Jesper Juhl og Kristoffer Eriksen er værter i Absurdistan på DR3. (Foto: DR)
Jesper Juhl og Kristoffer Eriksen er værter i Absurdistan på DR3. (Foto: DR)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

LÆS OGSÅ: DR-boss: Vi har lavet en rimelig gimmick

Som en del af programmet Absurdistan, der vises på DR3, blev der i tirsdags afholdt et borgermøde i Hellerup. Hensigten med borgermødet var at sætte fokus på, hvordan nærdemokratiet fungerer i praksis i Danmark.

Under foregivende af at repræsentere den ikke-eksisterende forening Asyl Danmark indkaldte Absurdistan-drengene med en falsk løbeseddel til et borgermøde i Hellerup Klub. Anledningen var en falsk historie om, at man ville huse 30 asylsøgere i en ejendom i Hellerup.

En pinlig affære
Stuntet blev imidlertid opdaget af en journalist fra det lokale blad - Villabyerne. Alligevel søgte Douglas-folkene at gennemføre borgermødet, hvilket blev en pinlig affære, hvor tv-holdet til sidst måtte gå til bekendelse.

Annonce:

DR konkluderer nu, at 'programetikken ikke er blevet overholdt i det konkrete tilfælde'. Derfor har de besluttet, at de ikke vil bruge hverken lyd- eller tv optagelserne fra borgermødet, og de beklager i en pressemeddelse, at de berørte borgere i Hellerup har spildt deres tid.

- Programetikken er ikke blevet overholdt og den ulempe som tirsdagens fiktive møde skabte for borgerne står ikke mål med det, DR ønsker at opnå med programmet, siger kanalchef for DR3 Lotte Lindegaard.

DR indkalder til møde
Som følge af det mislykkede stunt, har DR nu indkaldt producenten Douglas Entertainment til en drøftelse af seriens fremtid. Mødet vil finde sted i næste uge, oplyser DR til Ekstra Bladet.

- Udgangspunktet er, at serien skal fortsætte, men at DR's etiske retningslinjer skal overholdes, og det er de ikke i sagen omkring indkaldelsen af borgere til et falsk borgermøde. Det kan ikke nytte noget, at vi bøjer reglerne. Programmet skal naturligvis have kant og være satire med noget på hjertet, men med den nye situation har det vist sig, at der er behov for et møde, hvor seriens kurs og metoder drøftes, siger Lotte Lindegaard.

Annonce:

Der er indtil videre kun blevet sendt et enkelt af de i alt 10 planlagte afsnit.

Uklar begrundelse for falskneri
DR's seerredaktør Jacob Mollerup er heller ikke synderlig stolt af det seneste stunt, som DR har måttet lægge navn til.

- I den nye asylsag synes jeg, man har forladt gråzonen og er nået ind i det sorte felt - i hvert fald hvis man ser på, hvad DR bør stå model til. Metoden skamrides og den seriøse begrundelse for det nye falskneri er uklar, skriver Jacob Mollerup i en klumme og fortsætter:

- Man har indkaldt borgere til et møde på helt falske forudsætninger - og tilmed søgt at gennemføre mødet. Det skal DR som udgangspunkt holde sig langt fra. Også i Absurdistan.

Falske pressemeddelelser
Det er ikke første gang, Douglas Entertainment og Absurdistan har skabt debat med deres metoder.

Det hidtil mest kendte eksempel er deres forsøg på at bilde medierne ind, at der i København ville åbne en natklub, der kun ville lukke smukke mennesker ind.

Dette stunt, der blev gennemført ved at sende falske meddelelser til pressen, der blev fulgt op via telefonopkald og en enkelt tv-optræden hos Lorry. Hele epioden blev efterfølgende forsvaret af DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: