Årgang 0-far: - Jeg får knuder i maven af stolthed

- Det er jo den ultimative tillid man kan vise sine børn - at give dem frihed, siger Lars Ellebye, der er far til Rachel fra 'Årgang 0'

Lars Ellebye er stolt over, at Rachel er så  fornuftig, at han trygt kan sende hende ud i verden. (Foto: TV 2)
Lars Ellebye er stolt over, at Rachel er så fornuftig, at han trygt kan sende hende ud i verden. (Foto: TV 2)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Kan man lade en 12-årige pige klare sig selv i udlandet i flere uger? Ja! Selvfølgelig kan man det! Det er i hvert fald holdningen i Aabenraa, hvor superkvikke Rachel bor med sine forældre og sin storebror.

Siden Rachel blev født, har hele Danmark kunnet følge med i hendes liv gennem generations-dokumenteren 'Årgang 0'. Udover Rachel følger programmet også Christian i Aarhus, Stephanie fra Slagelse og Emma fra Tarm.

Læs også:

Ny baby i 'Årgang 0'

I denne sæsons programmer, der har premiere på TV 2 i aften, bliver det meget tydeligt, hvor forskelligt de fire familier håndtere det at have en pre-teenager i huset.

I Aarhus bliver der eksempelvis dækket morgenbord aftenen før, så Christian kan få sine cornflakes, inden han bliver kørt til morgen-tennistræning og efterfølgende fragtet til skole af mor eller far.

Læs også:

Årgang 0 med store ambitioner

Berejste Rachel
Helt anderledes er det i Aabenraa, hvor Rachel allerede som 11-årig forrige år blev sendt på camp I USA med foreningen CISV, hvor hun var sammen med 47 andre børn fra 12 lande - uden sine forældre! Og i sommer fløj hun selv til Færøerne, hvor hun besøgte en pige, som hun mødte i USA.

- Hvordan har man det, når man sender sin 12-årige pige alene på flyvetur ud i verden?

- Jamen jeg havde da knuder i maven....af stolhed, siger Rachels far, Lars Ellebye.

- Det er jo den ultimative tillid man kan vise sine børn - at give dem frihed, siger han.

Rachels næste tur til udlandet uden sine forældre er allerede planlagt. Til sommer skal hun sammen med sin storebror tre uger til Tyskland for at lære sproget.

- De taler jo begge engelsk flydende, så vi måtte finde på noget andet, siger den tydeligt stolte far.

Omsorgsfulde børn
Lars Ellebye har det seneste års tid været ramt af en depression, hvor han har haft stor gavn af, at hans børn er så selvkørende og fornuftige.

I slutningen af 2011 var der en række ting, der var lige ved at knække apotekeren, og da Rachels mor kort før jul fik at vide, at hun skulle have fjernet æggestokkene, væltede korthuset.

- Jeg følte, at tæppet blev revet væk under mig, og det underlige var, at selv om det var Theresia, der skulle opereres, så var det hende, der måtte være stærk, siger Lars Ellebye.

Ud over samtaler med en psykolog og en omlægning af livsstilen, så er det også Rachel og hendes storebrors fortjeneste, at deres far nu er på højkant igen.

- Jeg har fået så meget kærlighed fra mine børn. De har været eminente til at mærke, at de ikke har skullet forvente for meget af deres far, siger Lars Ellebye, der nu er 18 kilo lettere på kroppen - og også har et lettere og lysere sind.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale