Steen Stig Lommer: Bjarne-betjent er en julestjerne

Lommer elsker at arbejde for Wikke og Rasmussen i årets DR-julekalender

Bjarne-betjent i Steen Stig Lommers skikkelse ender som en mand med 'Julestjerner' i øjnene. Foto: Mike Kolöffel/DR
Bjarne-betjent i Steen Stig Lommers skikkelse ender som en mand med 'Julestjerner' i øjnene. Foto: Mike Kolöffel/DR
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Der er julestjerner, og så er der ’Julestjerner’. Men uanset, at Bjarne-betjent gør, hvad han kan for at holde masken og gentage ungdomskæresten, Vera Grus’s mantra: ’Det er humbug. Humbug. HUMBUG’, så ligner han, som årets julekalender på DR skrider frem, mere og mere en mand med julestjerner i øjnene.

Læs også:

DR afviser: Ingen alkoholiker i julekalenderen

- Bjarne-Betjent er en sjov fætter. Det er en rolle, jeg er glad for, og så er det en sand fornøjelse igen at arbejde for Wikke og Rasmussen. De to energibomber er skønne. Hvor tit er man ellers ude for, at instruktørerne selv griner så højt under optagelserne, at det hele må tages om? Vi har haft det rigtig sjovt under processen, men det skal ikke forveksles med, at de er utjekkede eller ustrukturerede. Det er de på ingen måde. Det er bare nogle skægge herrer, griner Steen Stig Lommer.

Han tilføjer, at Mikael Wikke og Steen Rasmussen også kan sådan noget med at glemme at slukke mobiltelefonen, så det hele bimler og bamler under en optagelse. Men på trods af det, er der totalt styr på det hele.

læs også:

Børnene i julekalender: Vi savner de andre

- Det værste ved at lave julekalender er, at tøjet er for varmt inde og for koldt ude. Vi optog sidste år fra november til maj i år, så vi havde faktisk 14 dage med rigtigt sne, men ellers måtte vi lægge kunst-sne ud i form af skum. Og noget af det blev også senere lagt på via computeren, fortæller han.

Uden for i f.eks. januar måned er Bjarnes politijakke faktisk ikke særlig varm, så der var tidspunkter, hvor Lommer frøs med anstand.

Læs også:

'Julestjerner' er en hjertelig julekalender

- Hvis det i forvejen er koldt udendørs, og man så - som Birthe Neumann og jeg - stod i strid blæst fra en ’blæsesmaskine’ og med kunst-sne, der bider godt i huden, lige i ansigtet, så synes man lige, at festen er holdt op for en kort bemærkning, smiler han.

Han fortæller også, at når skuespillerne opholdt sig ude, så var den del af kroppen, som ikke lige var i billedet, pakket forsvarligt ind i moonboots og lignende.

Læs også:

Rasmus Bjerg: Vi skal værne om traditionerne

Lommer kan også berette, at det ikke var helt lige til at betjene den store amerikanerbil, som betjenten i Brorfelde har valgt at køre rundt i.

-Den er måske ikke specielt praktisk i det område. Og så er den tilmed ret tung, hvilket jeg fandt ud af, da jeg skulle bremse i fedtet føre på vej ned af en bakke. Det havde nær kostet et kamerahold , for bilen standsede først fem cm. fra dem. Men jeg må sige til deres ros, at de tog det fantastisk: De flyttede sig ikke en tomme.

Steen Stig Lommer har højdeskræk, så da han med Birthe Neumann ved kran-armen skulle stå i gummigedens grab - højt løftet - for at sætte parabol op for Vera Grus, var han virkelig ikke mange sure sild værd.

Læs også:

DR's mystiske trumfkort: Julekalender i 25 afsnit

- Det med højder er noget, jeg nødigt gør, for jeg bryder mig ikke om det, erkender han.

Danmarks Radios familiejulekalender har været en succes, og rigtigt mange har sikkert siddet og talt om, hvorvidt det, var Birthe Neumann selv, der kørte gummigeden.

- Det er det ikke, forsikrer Lommer.

Til gengæld er det Daimi selv, der kører den lille grå Ferguson-traktor, som hun og den anden halvdel af Søstrene Mormor, Vigga Bro kører rundt i.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind