- Hvor fuld var du egentlig, Søren Pind?

Venstre-politikeren fik lidt at drikke og viste sine store sangtalenter frem for amerikanerne, da han var på tur rundt i USA med fotografen Jacob Holdt. Ny programserie bliver sendt i weekenden på DR2. SE TV-KLIP

Søren Pind giver den fuld gas på mikrofonen i det nye tv-program (Screendump fra tv-klip)
Søren Pind giver den fuld gas på mikrofonen i det nye tv-program (Screendump fra tv-klip)

Se Søren Pind og Jacob Holdt på karaokebar i tv-klippet herover
-------------------------------

Det er i sandhed et umage par, der i en ny programserie på DR2 rejser rundt i USA kort før præsidentvalget.

Den langskæggede og venstreorienterede fotograf, Jacob Holdt, og den prominente venstrepolitiker Søren Pind elsker begge USA, men for to vidt forskellige ting.

- Jeg syntes, han var en utrolig irriterende fyr, som altid prædikede alle de dårlige sider ved USA. Han udviser jo en ekstremt irriterende form for tolerance. Det der med, vi skal alle elske hinanden, siger Søren Pind til ekstrabladet.dk

De to danskere er mildest talt ikke enige om meget politisk, og kom allerede op at toppes, da Jacob Holdt trådte ind på politikerens kontor, og så en plakat af Ronald Reagan:

- Han fik virkelig et anfald på mit kontor, og flippede bogstavelig talt ud, og talte højlydt i 20 minutter. Jeg tænkte: 'Gud fri mig vel, det her kan jeg ikke gennemføre', siger Søren Pind til ekstrabladet.dk.

Men trods konflikten kom de to sammen afsted til Guds eget land, og fik et mere positivt billede af hinanden:

- Jeg synes han er rigtig flink og sød, men er dybt uenig med ham politisk, lyder det i dag fra Søren Pind.

I ghettoen og til fin middag
I programserien 'Pind og Holdt i USA' bringer de to hinanden i situationer, som de normalt er ubekendt med. Jacob Holdt viser Søren Pind de ghettoområder, hvor han har fotograferet sine verdensberømte 'Amerikanske Billeder', og Søren Pind tager Jacob Holdt med ind til en republikansk fundraiser-middag fyldt med konservative amerikanere.

Og så er der også en aften, hvor de to havner på en amerikansk karaokebar.

- Nu skal vi have en øl, Jacob, lyder det fra Pind i programmet.

Da det danske makkerpar får lidt at drikke, kan Søren Pind ikke holde sine sangerevner tilbage, og skråler med på den klassiske lyrik fra The Righteous Brothers' 'Unchained Melody':

- Søren Pind, hvor fuld var du egentlig på den karaokebar?

- Hahaha.. Puuh, det spørgsmål er jo ligesom udtrykket: 'Hvor ofte banker du din kone'. Jeg tror bare jeg vil sige, at det var en god aften.

- Men på billederne kan man jo se, at du ser en smule slidt ud dagen efter?

- Kan man? Jamen, det må så være Jacobs selskab, der er hårdt. Vi fik jo kun en enkelt, siger Søren Pind i en tone, der kan tolkes som ironisk.

Svært at forudsige valgresultatet
Programserien bliver sendt i dagene op til præsidentvalget på tirsdag. Venstrepolitikeren tør dog ikke spå om, hvem der vinder:

- Det er utrolig svært at sige. Jeg synes Romney havde en fair chance, men jeg ved ikke hvad stormen (orkanen Sandy, red.) har betydet for valget.

- Men du håber på Mitt Romney?

- Neeej... Men jeg synes heller ikke, Obama har udnyttet sine muligheder fuldt ud, siger Søren Pind.

De tre afsnit af 'Pind og Holdt i USA' bliver sendt lørdag, søndag og mandag efter den sene 'Deadline' på DR2. Første afsnit kan ses lørdag den 3. november klokken 22.55.
Alle tre programmer bliver genudsendt i rap på DR2 på den amerikanske valgdag den 6. november. Det sker med start klokken 18.30.