Seerne flygter fra Det internationale Melodi Grand Prix

Vi har en succes, mener DR, selv om flere end 600.000 seere er væk på to år

Danske Soluna endte på en 23. plads til Det Internationale Melodi Grand Prix. Foto: AP
Danske Soluna endte på en 23. plads til Det Internationale Melodi Grand Prix. Foto: AP

Kun 989.000 seere fulgte med i årets Internationale Melodi Grand Prix fra Baku i Aserbajdsjan,men som en anden 'Komiske Ali' fastholder DRs underholdningschef, Jan Lagerman Lundme, at Danmarks Radio har fat i en succes, som man også vil holde fast i fremover.

Læs også:

Vinder-Sverige håner taber-Norge

I 2010 overværede 1,658.000 afviklingen af det europæiske show i Norge. I 2011, da Eurovisionen blev afholdt i Tyskland var tallet faldet med ca. 300.000 til 1,382.000. I år er seertallet så nede på 989.000, og det har simpelthen ikke været så lavt i nyere historisk tid.

Flest om vinteren
Til sammenligning skal siges, at ca. 1,5 mio. seere så Det danske Grand Prix, men alt det har Lundme en forklaring på.

- Dansk og Internationalt Melodi Grand Prix kan ikke sammenlignes. Dels falder det danske om vinteren, hvor mange traditionelt har lyst til at sidde inde og se tv, dels var det godt vejr i pinsen, da grand prixet blev afviklet fra Baku. Og jeg vil gerne understrege, at sharen var den samme som sidste år på trods af det lidt lavere seertal.

Bekymrer ikke
Et fald på over 600.000 seere siden 2010 bekymrer ikke.

Læs også:

Ærlige Remee: Måske var sangen forkert valgt

- Vi er tilfredse, og selvfølgelig skal Danmark også være med i fremtiden. Det Internationale Melodi Grand Prix er et bredt program, der samler danskerne. Det er en kæmpesucces, fastholder Lundme.

Ifølge Jan Lagerman Lundme er det godt, at Eurovisionen præsenterer musik fra så mange kulturer, fordi det skaber nysgerrighed og viden i forhold til de andre deltagerlande.

Læs også:

Soluna: - Livet går videre

- Men selvfølgelig er der da ting, vi gerne så ændret lidt i Det Internationale Grand Prix. F.eks. musikkvaliteten. I Danmark arbejder vi meget med den musikalske udvikling, mens vi erfaringsmæssigt ved, at det er noget man ser stort på i visse andre lande. At vi vil noget andet på det profesionelle plan sås meget tydeligt, da de seks russiske bedstemødre stillede sig op og bagte brød på scenen og tilmed endte som nr. to. men det er ting, vi arbejder med stille og roligt, erklærer Lundme.

Bøsser
Efterhånden er det kun mine bøssevenner, der ser Det Internationale Melodi Grand Prix. Hvad er der sket med alle de andre?

- Jeg tror ikke, at vi i Danmark endnu har 989.000 erklærede bøsser, selv om det ville være skønt, så der må vel være andre, der ser showet. Og lad mig slå helt fast. Vi vil ikke trække os fra Eurovisionen, siger Lundme.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.