Kim med Danmarks største stemme

Og nu glæder Kim Wagner sig til at skulle lave en soul-plade

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Herligt!

Sådan udtrykte ’Voice’-dommer L.O.C. det efter finalen i aftes på TV2, hvor ’Danmarks Største Stemme’ skulle findes.

L.O.C.s kandidat, Kim Wagner, blev udråbt som vinder efter at have stået i finalen med Mathias Pachler.

Vinderen var naturligvis heller ikke ked af det.

- Det er fantastisk. Jeg har bare nydt at synge de her sange, jublede han, mens konfettien regnede over ham fra scenen.

45-årige Kim Wagner er i forvejen et kendt navn i branchen. Han har lavet soloplader, og han har sunget kor og spillet guitar i Sanne Salomonsens band. For tiden har han en duo med Martin Brygmann.

Sejren udløser en pladekontrakt, og Kim har allerede adskillige numre klar til et album, som han vil beskrive som soulmusik.

- På engelsk. Jeg synger kun på engelsk, siger han.

I aktion tre gange
De fire finalister skulle hver i aktion tre gange. Først med noget selvvalgt, derefter i en duet med det navn, der først havde indspillet sangen – og til sidst med et hjemmebrygget nummer.

I løbet af programmet blev to deltagere sms’et ud, så der til sidst stod to i finalen og kæmpede om pladekontrakten med Universal Music.

Sharin Foos udvalgte, Bjarne Langhoff, lagde ud med Carpark North-nummeret ’Human’. Mathias Pachler – hjulpet af Aqua-Lene – fulgte efter med Pinks ’Dear Mr. President’. Treer på scenen var L.O.C.s føl, Kim Wagner, der forsøgte sig med ’All The Right Moves’ af One Republic, og sidste levende billede i første ombæring var Liv Skotte, som med Steen Jørgensen havde valgt ABBA-hittet ’The Winner Takes it All’.

Se også: Liv om Voice-raseri: Jeg er ægte rock'n'roller

Der var kun en singleplade-udgivelse og champagne til taberne. Den store pladekontrakt-drøm bristede. I hvert fald i første omgang. Men måske forbarmer et pladeselskab sig over staklerne alligevel. Hvem ved? Større mærkværdigheder er forekommet i pladebranchen

Dommerne var tamme – og ville næppe kunne bestå Blachman-testen – men der var fuld knald på solisterne, og inden første afstemning, der sendte en deltagere på fjerdepladsen i mørket, gik de håbefulde talenter på scenen i en kendis-duet. Bjarne Langhoff sang med Medina, Mathias Pachler med Donkeyboys, Kim Wagner med en James Brown-klon, Lloyd, og Liv Skotte med Mette Lindberg fra Asteroids Galaxy Tours.

Liv røg først ud
Herefter faldt første afstemning, og den overlod fjerdepladsen til Liv Skotte, der som afsked sang sit eget nummer ’An Angel Around’.

- Nu har jeg mærket, hvad det vil sige at være halv-kendt, bemærkede Liv til spørgsmålet om, hvad hun havde fået ud af at være med i ’Voice’.

Det kan ikke udelukkes, at hendes indædte forsvar for datteren Rosa i semifinalen kan have kostet på sympati-kontoen hos seerne.

Efter pausen var der mere afstemning, og det gik ud over Bjarne Langhoff, der måtte tage til takke med tredjepladsen. Han sagde farvel med sit eget nummer ’Lullaby’.

Finalen blev altså et ærinde mellem Mathias Pachler og Kim Wagner, der inden den endelige afstemning gav deres selvskrevne sange, hhv. ’Mit Et & Alt’ og ’The Song, Oh!’.

Derefter var der ingen kære mor. Sms-stemmer og antal downloads på nettet afgjorde, hvem der er indehaver af ’Danmarks Største Stemme’ – og den mener ’Voice’-seerne altså tilhører: Kim Wagner.

Læs også: Bitter Liv Skotte ude af Voice