Lothar Friis om drukneulykken: - Det var livsbekræftende

Tv-værten Lothar Friis var ikke bange, da han var ved drukne i en flod i Nepal. Men han fandt ud af, hvad der gør ham bange

Lothar Friis fortalte først Puk Elgaard om oplevelsen i Nepal en måneds tid efter. - For mig giver det ingen mening at ringe hjem og fortælle sådan noget, siger han. (Foto: TV 2)
Lothar Friis fortalte først Puk Elgaard om oplevelsen i Nepal en måneds tid efter. - For mig giver det ingen mening at ringe hjem og fortælle sådan noget, siger han. (Foto: TV 2)

Det er godt fire måneder siden, at Lothar Friis var få øjeblikke fra at drukne i en flod i Nepal. Tv-værten var ude at teste de strabadser, som en flok forkælede piger skal på i programmet 'Ingen kære mor', der vises på TV 2 fra på tirsdag.

LÆS OGSÅ:

Lothar Friis i spidsen for pigerne. (Foto: TV 2) TV TV: Tv-vært tæt på at drukne

Selvom Lothar Friis gennem sine år i jægerkorpset er trænet til at krydse floder, så gik det alligevel galt. Tre gange blev tv-værten trukket ned af de brusende vandmasser.

- Den sidste gang var jeg nede i over to minutter, fortæller Lothar Friis, der godt ved, at døden var tæt på.

Rebet strammede
Det var hans træning fra jægerkorpset, der reddede ham fra at gå i panik og tvang ham til at tænke rationelt.

- Var du bange?

- Nej, det var jeg ikke. Jeg var påvirket af det. Jeg var frustreret, for når jeg kom op, kunne jeg ikke få nok luft. Rebet sad om min brystkasse i stedet for om livet på mig, siger Lothar Friis, og erkender, at da han endelig kom op, var han fuldstændigt drænet for kræfter. Fuldstændigt.

- Hvordan vil du beskrive oplevelsen?

- Det var livsbekræftende, lyder det kontant.

Afklaret med døden
Som en ægte jæger har han professionelt forsøgt at lægge oplevelsen bag sig, men det har ikke været let. Faktisk er Lothar Friis først nu for alvor klar over, hvad der kan gøre ham bange.

- Jeg har set døden i øjnene og er ret afklaret med det. Det svære er i forhold til mine nærmeste, siger han.

Lothar Friis danner par med den populære DR-vært Puk Elgaard og er far til fire børn.

Drømte om døden
- Jeg drømte efterfølgende, at jeg mistede et af mine børn. Det var faktisk sværere at opleve ham dø end selv at være ved det - også selvom det var i en drøm, fortæller 'Ingen kære mor'-værten.

Efter drømmen var Lothar Friis sendt til tælling og gik i Nepals bjerge og græd oplevelsen ud. Og så kom klarsynet:

- Jeg fandt ud af, at det der virkelig kan gøre mig bange er, at overleve mine børn, siger den barske jægersoldater med det bløde punkt.

0 kommentarer
Vis kommentarer