TV: Blachman til sine skuffede piger: Vis lidt respekt

- Fuck det pis, jeg bestemmer selv, hvad jeg gør her, sagde Thomas Blachman om sin beslutning om at sende sin egen duo hjem. - Jeg har sindssyg god samvittighed, siger han

En iskold Thomas Blachman var ikke fyldt af dårlig samvittighed, efter han havde sendt sin egen duo ud af showet. (Foto: Mogens Flindt)
En iskold Thomas Blachman var ikke fyldt af dårlig samvittighed, efter han havde sendt sin egen duo ud af showet. (Foto: Mogens Flindt)

Der var drama i kulissen efter fredagens 'X Factor', hvor Thomas Blachman meget overraskende for alt og alle valgte at sende sin egen duo Tandberg & Østenby ud af showet til fordel for Pernille Rosendahls unge sanger Morten Benjamin.

- Det her program handler om musik. Det her program handler om at lave en finale, hvor vi kan få noget musikalitet. Vi skal hele vejen til Herning, så skal vi fandeme høre noget god musik derovre, lød hans korte forklaring på sit valg.

LÆS OGSÅ:

TV: Tandberg & Østenby: Manglende respekt fra Thomas

Det tog mere end en halv time, før Blachman og pigerne var klar til at møde pressen. Og mens pigerne stod med tårer i øjnene og var dybt skuffede over deres mentors beslutning, var den kontroversielle dommer selv meget klar i mælet.

- Min gruppe peakede i aften. Jeg vil gerne huske dem sådan, jeg vil gerne huske dem der. Jeg har ikke brug for at høre dem synge en Rasmus Seebach-sang - med al respekt, siger Thomas om sin beslutning.

- Jeg synes ikke, det er ydmygende at stoppe, hvor man peaker og blive husket for det. Det er som det skal være, kan vi ikke bare blive enige om det? Elegance er elegance, sådan er det, uddybede han.

LÆS OGSÅ:

Chok: Blachman sendte sine egne piger hjem

Simone Tandberg og Isabella Østenby tog Thomas Blachmans overraskende beslutning som et tegn på manglende respekt, ligesom de følte, at de manglede et skulderklap fra ham. Men det kan mentoren ikke selv genkende.

- Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for dem, og jeg har sindssyg god samvittighed. Jeg synes, det er meget værdigt. Men de er rimelig meget forurettede rimelig tit. Det har jeg også sagt, at det er noget, de skal arbejde med, sagde han hårdt.

LÆS OGSÅ:

Deltagerne: Blachman spiller for kameraet

Da den tidligere så harmoniske trio skulle fotograferes sammen efter showet, var der ikke meget idyl. Blachman ville lægge armene om sine piger, men det var tydeligt, at det var de ikke interesserede i. Og da dommeren mærkede det, efterlyste han noget respekt fra de to piger. Isabella Østenby bad Blachman om at stoppe, men han fortsatte og mente, at pigerne skulle finde ud af, om de overhovedet gad at blive fotograferet med ham.

Det endte dog med 10 sekunders fotografering, før parterne gik hver til sit igen uden yderligere kontakt. Blachman var tydeligvis ikke tynget af dårlig samvittighed over de grædende piger.

- Jeg er fuldstændig uanfægtet i forhold til, hvad folk mener. Jeg vælger til hver en tid musikken frem for alt.

- Da jeg så Morten der i farezonen, kunne jeg ikke sidde og sige til ham, at 'jeg er nødt til at sende dig hjem'. Cutfather og Pernille siger, at det er som at vælge mellem sine børn, og at de elsker deres deltagere. Jeg elsker ikke mine deltagere, de er ikke mine børn. Jeg gør, som jeg gør - og det ved de. Det er usentimentalt, det er hårdt arbejde. Så lad os ikke falde i den gryde, der hedder følelser hele tiden, sagde den benhårde dommer, der i øvrigt ikke vil høre tale om, at nogen skal bestemme, hvordan han skal vælge.

- Hvem fanden bestemmer, at jeg skulle stemme Morten Benjamin ud? Er det Simon Cowell ('X Factor's engelske bagmand, red)? Så ring da til Simon Cowell. Han vil sgu da gerne ansættes af Danmarks Radio, fordi vi har så høje seertal. Simon Cowell ville give mig ret. Simon Cowell ville i virkeligheden gerne være mig. Fuck det pis, jeg bestemmer selv, hvad jeg gør her!, lød svadaen.

Tandberg & Østenby besøger Ekstra Bladet lørdag formiddag. Hvad vil du gerne vide om dem? Send os dit spørgsmål til kontakt5@eb.dk