Blachman: De andre er pissebange

Ny dommerkrig i X Factor på fredag lurer under overfladen

Thomas Blachman - de andre er pissebange. (Foto: Thomas Sjørup)
Thomas Blachman - de andre er pissebange. (Foto: Thomas Sjørup)

Våbenhvilen mellem dommerne bliver af kort varighed, frygtede Cutfather efter fredagens X Factor, der forløb langt mere fredeligt end ugen i forvejen, hvor Thomas Blachman, Pernille Rosendahl og Cutfather var ved at rive hovederne af hinanden.

En del kunne godt tyde på, at han får ret, i hvert fald når de to andre dommere lige får fordøjet, hvad Blachman i dag sagde til ekstrabladet.dk om sin egen betydning for programmet.

- Det handler om, at jeg er blevet mentor for alle deltagerne. Sådan er det bare. Pernille og Cutfather siger godt nok, man 'skal lære at tælle til 10, når Blachman taler', men sandheden er jo, at efter udsendelsen tager de hjem og ser programmet - og noterer ned alt, hvad jeg siger. Så giver de sedlen til deres deltagere, som så retter ind. Det er lige præcis det, der gjorde, at vi i fredags fik Ida og Morten Benjamin tilbage på rette spor, siger den skaldede ord-terrorist, der selv har grupperne Nicoline Simone & Jean Michel og Tandberg & Østenby tilbage i konkurrencen.

Sveinurs bonbon-rock
Han er klar til at ofre en af sine egne grupper til finalen, hvis Ida og Morten Benjamin kan holde niveaet fremover. Det er kvalitet fremfor egne interesser, der bør være herskende i dommerpanelet, siger han.

Derimod har Blachman ikke megen tiltro til det færøske rock-drøn Sveinur.

- Han er ude i en ekstrem identiteltskrise. Han skal genopfinde sig selv og komme med en overraskelse. Det der bonbon-rock, han præsenterede i fredags ved at springe op på dommerbordet, giver jeg ikke meget for. Han skal gennemgå en større menneskelig udvikling på fire dage, end noget andet menneske nogensinde har gjort.

- Bryder krigen ud igen?

- Ja, hvis jeg igen skal fortælle dem, hvad de skal gøre, bliver de jo småfornærmede. Det er min opfattelse, at de er pissebange.

Klar til kamp
Cutfather slår sin larmende lattergrin, da han får Blachmans synspunkter refereret.

- Haha, han er sgu go'. Boksehandskerne er vist allerede på. Men fred være med det. Så længe ordvekslingerne ikke bliver personlige, og han kalder mig et dumt svin, så er jeg klar til at give ham kamp til stregen, siger Cutfather, der allerede har måtte sig farvel til to af sine ældre solister og nu kun har Sveinur tilbage.

Pernille Rosendahl er mere ved muffen med alle sine tre unge solister tilbage i konkurrencen, og hun ruster sig også til kampen på fredag.

- Jeg kan ikke spå om noget som helst, men jeg tager det, som det kommer.